Rujan 22, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hit predstava ”Ja, Bosanac” ponovo u zagrebačkom kazalištu Histrion

Aldin Tucić_Ja, Bosanac_SBP

Oduševljena zagrebačka publika u više navrata je imala priliku gledati sjajni glumački dvojac Aldina Tucića i Negru Čičić koji su uspjeli skoro dva sata nasmijati publiku te dovesti ih do suza predstavom ”Ja, Bosanac”. Naime, u zagrebačkom kazalištu Histrion predstava ima nove termine 07. i 08. veljače 2020., te za one koji su propustili ovu bosansku poslasticu moći će opet uživati u bh. humoru.

 

 

Aldin Tucić_Ja, Bosanac_SBP
image-182111

 

 

”Ja, Bosanac” – nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk Sorguč koja je prepoznata u široj javnosti po hit kazališnim predstavama ”Ja, mahaluša”, ”Ja, mahalac” i ”Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac”.

 

 

Aldin Tucić_Ja, Bosanac_SBP
image-182112

 

 

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno.  Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima a protiv sebe.

 

 

Aldin Tucić_Ja, Bosanac_SBP
image-182113

 

 

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Europu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit ( majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit!

 

Aldin Tucić_Ja, Bosanac_SBP
image-182114

 

 

Predstava ponovo igra i diljem Hrvatske  – 13. veljače u Pločama i 08. ožujka u  Dubrovniku.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts