Travanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hatari u problemima nakon političke poruke

Hatari Eurosong 2019 ss

Kad se činilo da će od samog početka kontroverzni Eurosong u Izraelu zavšriti bez političkih konotacija, islandski predstavnici, grupa Hatari, pobrinula se za jedan, po svemu sudeći, itekako veliki skandal. Naime, nakon što su voditelji Islandu dodijelili 186 zarađenih bodova od publike, članovi grupe su u kamere razvili zastave Palestine šaljući time i više nego jasnu poruku. Uslijedile su prave salve zvižduka, a izvještaji iz dvorane kažu da su u zrak letjeli i neki predmeti.

Na videu kojeg su na društvene mreže stavili iz Hatarija vidi se i pripadnik službe osiguranja koji zahtjeva da predaju zastave koje su imali.

 

 

 

Kako pišu izraelski mediji, ovakve se provokacije mogu tumačiti kao akt neprijateljstva prema državi Izrael što za sobom povlači mogućnost, ne samo novčane, nego i zatvorske kazne, a što će od ovog i hoće li išta biti izrečeno neobičnim Islanđanima doznat ćemo u danima koji dolaze. Ako je vjerovati pisanjima sa društvenih mreža, ako se pokrene istraga protiv Hatarija, bit će im zabranjeno napuštanje Izraela do njenog okončanja.

 

Podsjetimo, Hatari je i najavio da u Izrael stiže poslati poruku podrške narodu Palestine, a što je već od samih početaka naišlo na negodavanje u zemlji domaćinu ovogodišnjeg natjecanja. Navodno je i izvršni supervizor Eurosonga, Jon Ola Sand osobno tražio od članova grupe da se suzdrže od bilo kakvih provokacija, no čini se da je to ipak bilo jače od njih.

 

 

 

 

 

 

Izvor eurosong.hr Foto Screenshot

About The Author

Related posts