Rujan 21, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Harry prvi put javno progovorio o odlasku s dvora i otkrio što je dovelo do njegove odluke

Princ Harry i Meghan Markle ss

Princ Harry progovorio je otvoreno o navodnoj velikoj tuzi koju osjeća zbog napuštanja kraljevske obitelji te je naglasio da on i Meghan Markle nisu imali drugu opciju nego odreći se svojih dužnosti.

Naime, princ je bio jedan od gostiju službene privatne večere organizacije koja brine o mladim ljudima oboljelima od HIV-a i tu je prvi put javno odlučio progovoriti i objasniti svoje postupke.

U emotivnom govoru 35-godišnji Harry rekao je kako se nada da će on i Meghan nastaviti služiti Kraljici, Coomonwealthu te da će nastaviti obavljati svoje vojne dužnosti, ali bez javnog financiranja.

Meghan Markle i princ Harry
image-181226

Inzistirao je na tome da će Velika Britanija zauvijek biti njegov dom, spomenuo je i da će njegova supruga Meghan cijeniti iste vrijednosti kao i on te da je bila uzbuđena i puna nade da će ispunjavati svoju ulogu nakon vjenčanja. Ali izjavio je da sada nisu imali drugog izbora nego odstupiti sa svojih dužnosti, te da nisu lako donijeli tu odluku.

U govoru je veličao baku oslovljavajući je “zapovjednicom”, a govorio je i da je iznimno zahvalan Njezinu Veličanstvu i ostatku obitelji za svu podršku koju su pružili njemu i Meghan.

princ Harry i Meghan Markle
image-181227

“Kad smo se Meghan i ja vjenčali, bilo smo jako uzbuđeni. Bili smo puni nade da smo tu da ćemo služiti narodu a da nas on ne financira i zbog toga me cijela situacija rastužuje. To nije bilo moguće. Ta odluka supruzi i meni nije bila laka, donijeli smo ju nakon nekoliko mjeseci razgovora i pregovora, nakon toliko godina brojnih izazova”, izjavio je Harry pred okupljenim gostima i novinarima.

Izvor dnevnik.hr Foto screenshot, Instagram

About The Author

Related posts