Listopad 18, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hanka Paldum na ‘Ilidži’ sa pjesmom Milića Vukašinovića: Festival koji je ostavio dubok trag na regionalnoj muzičkoj sceni

Hanka paldum

Festival narodne glazbe “Ilidža” najveći i najčuveniji festival narodne glazbe u regiji. Od 1. do 3. kolovoza ovu veliku kulturno-muzičku manifestaciju organizira Općina Ilidža. Organizatori najavljuju da će ovo biti jedno od najboljih izdanje velike muzičke smotre.

Poznatao je 17 učesnika natjecateljskog dijela, a njihova imena bit će uskoro objavljena. Prvu noć bit će održano natjecanje harmonikaša. Ovo natjecanje sa dosta uspjeha ponovo će organizirati odlični Edo Krilić.

Armin Šaković SBP
image-167677

Natjecateljska večer zakazana je za 2. kolovoza, a Festival će biti zatvoren revijalnim programom u kojem će učestvovati brojna poznata imena narodne muzike. Velika imena počinjala su karijeru upravo na sceni Ilidžanskog festivala. Tu su nastali najveći hitovi, a svoje blistave karijere započeli su najveći interpretatori sevdalinki. Tako će ove godine u revijalnom dijelu učestvovati Hanka Paldum, Snježana Đurišć, Eldin Huseinbegović, Armin Šaković, Sejo Pitić, Semir Cerić Koke, Nihad Alibegović, Denial Ahmetović, Merima Njegomir, Jasna Gospić… Nakon bogatog revijalnog programa svoj solistički koncert održat će Ana Bekuta što je njena zahvalnost Festivalu na kojem je započela veliku karijeru i promovirala prve pjesme – kazao je za Faktor Amir Saletović, potparol Ilidžanskog festivala.

Sejo Pitić dobit će posebno priznanje za očuvanje sevdalinke, a odlukom organizatora specijalna priznanja za doprinos sevdalinci u autorskom smislu ide Ljubici Beraku i pokojnom Spasi Beraku.

Jedna od onih koja se ponosi ovim festivalom je i Hanka Paldum, diva bh. estradne scene.

Hanka Paldum i klarinetist Edin Bahtić_
image-167678

” Festival Ilidža je respektabilan projekat koji je ostavio dubok trag na glazbenoj sceni ne samo BiH već i cijele bivše Jugoslavije. Ovaj festival iznjedrio je velike umjetnike, potvrdio njihovu dostojnost, podario nam prelijepe pjesme koje se i danas pjevaju. „Ilidža“ je festival koji je uvijek uživao najveći rejting. Drago mi je da je unazad nekoliko godina ponovo pokrenuta ideja, koja i danas živi, da „Ilidža“ mora biti i ostati „rasadnik“ prelijepe pjesme, novih glazbenih nada… ”, priča Hanka i dodaje:

” S druge strane sam sretna i što je Hayat godinama uključen u realizaciju ovog festivala. Ove godine ću, između ostalih, jednu pjesmu premijerno otpjevati. Riječ je o numeri koju potpisuje Milić Vukašinović, za koju je aranžman uradio profesor Emir Merjemić. Jedna jako lijepa pjesma i divno iznenađenje za sve one koji vole i prate moj rad ”, dodaje Paldum.

Hanka Paldum s fanovima_
image-167679

Na kraju naglašava da je ponosna da upravo iz Sarajeva ponovo ide plejada novih pjevača, pjesama…

” Ne mogu sada potcjeniti sve što radi Beograd ili Zagreb. I tamo ima izuzetnih pjevača, događaja, emisija… ali oduvijek je bilo poznato da je Bosna bila kolijevka dobrih pjevača, pjesama, glumaca, sportista… Kratko rečeno: uvijek se u Sarajevu stvaralo, u Beogradu potvrđivao ”, zaključuje Hanka Paldum.

Hanka Paldumfanovi_
image-167680

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts