Kolovoz 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Gwyneth Paltrow mora platiti 145 tisuća dolara zbog jaja za vaginu

Gwyneth Paltrow screenshot

Gwyneth Paltrow na internetskoj stranici Goop prodaje stvari za koje tvrdi da poboljašavaju životni stil i zdravlje. Kalifornijski ured za zaštitu potrošača je tužio slavnu glumicu zbog jaja za vaginu te se ona s njime nagodila i isplatila mu oko 145 tisuća dolara.

 

Paltrow je pokraj jaja od žada za 66 dolara i jaja od ružičastog kvarca za 55 dolara, koja se umetnu u vaginu, isticala da mogu regulirati menstrualni ciklus, uravnotežiti hormone, spriječiti prolaps maternice i povećati kontrolu mjehura.

 

Gwyneth Paltrow
image-140143

 

Glumica je, također, tvrdila kako proizvod od ulja ”Inner Judge Flower Essence Blend” može spriječiti depresiju. No, ništa od toga nije znanstveno dokazano. Kalifornijski ured za zaštitu potrošača je sklopio nagodbu s Gwyneth Paltrow od 145 tisuća dolara jer su se proizvodi u limitiranim količinama prodavali samo u toj američkoj državi.

 

Gwyneth Paltrow jaja
image-140144

 

” Važno je držati kompanije odgovornima za neutemeljene tvrdnje, posebno kada kažu da njihovi proizvodi utječu na žensko zdravlje ”, istaknuli su iz ureda.

Zabranili su Paltrow da pri prodaji njena firma govori o efikasnosti proizvoda ako nema pouzdane znanstvene dokaze te da ne smije lažno oglašavati medicinske uređaje.

 

Iz Goopa kažu da ”postoji iskreno neslaganje s tvrdnjama ureda”, no da su htjeli sve brzo i ljubazno riješiti. Dodaju kako nagodba ne utječe na pouzdanost kompanije. Usto su obećali povrat novca svim kupcima koji su te proizvode kupili između 12. siječnja i 31. kolovoza 2017.

 

Izvor 24 sata.hr Foto Screenshot/Instagram

About The Author

Related posts