Lipanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Gradonačelnik Belfasta primio sudionike projekta “Yes We Are In” u kojem sudjeluje Centar za kulturu Trešnjevka

Gradonačelnik Belfasta John Finucane  Yes We Are In  Foto Jonas Borms / MediaRaven

Gradonačelnik Belfasta (Lord Major) John Finucane primio je predstavnike projekta “Yes We Are” In u Gradskoj vijećnici u Belfastu, među kojima su bili i predstavnici iz Centra za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.

 

 

Gradonačelnik Belfasta John Finucane  Yes We Are In  Foto Jonas Borms / MediaRaven
image-165646

 

Projekt “Yes We are In” (Erasmus+) partnerstvo je za inkluziju i kulturno-umjetničko stvaralaštvo osoba s intelektualnim poteškoćama koje pod vodstvom DeZeypa iz Bruxellesa provode Centar za kulturu Trešnjevka iz Zagreba, University of Atypical iz Belfasta, Sveučilište u Wolverhamptonu te ACCAC iz Tampere. Tijekom 30 mjeseci projekta, svi partneri će raditi na koprodukciji međunarodne predstave koju će izvesti 25 osoba s intelektualnim poteškoćama iz 5 partnerskih zemalja, razvoju digitalne pismenosti osoba s intelektualnim poteškoćama (kao i digitalne pismenosti osoblja partnerskih organizacija), te na inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama u izvedbene umjetnosti.

 

 

Gradonačelnik Belfasta John Finucane  Yes We Are In  Foto Jonas Borms / MediaRaven
image-165647

 

Na susretu u Belfastu Hrvatsku i CeKaTe predstavljali su voditelj projekta Ivan Hromatko te redateljica Frana Marija Vranković, koji su imali priliku upoznati se s radom University of Atypical i grupe Kids In Control te pogledati nastup skupine iz Belfasta. Gradonačelnik Finucane pokazao je interes za projekt te ohrabrio sudionike da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se za projekte ovoga tipa i dalje pronalaze financijska sredstva.

Sudionici iz svih pet zemalja u Zagrebu će imati probe od 13. do 17. siječnja 2020. godine kada će prvi put isprobati izvedbu s live streamom.

 

 

Piše M.T Foto: Jonas Borms / MediaRaven

About The Author

Related posts