Rujan 27, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Gordan Giriček, Valent Sinković i Marijo Možnik o važnosti obrazovanja u sportskom uspjehu

GORDAN GIRICEK, VALENT SINKOVIC I MARIJO MOZNIK

Brojni maturanti okupili su se na Danu otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pokazali izniman interes za struku koja svakim danom napreduje i postavlja nove znanstvene temelje o pokretu, zdravlju, prevenciji bolesti, tjelesnog i zdravstvenog statusa čovjeka. Obilasku fakulteta i demonstraciji zadataka koji buduće studente očekuju na ovogodišnjem razredbenom postupku, pridružili su se najuspješniji hrvatski sportaši te ujedno i studenti fakulteta, Valent Sinković, Gordan Giriček i Marijo Možnik. Zlatni hrvatski veslač, košarkaš i gimnastičar iz vlastitog iskustva otkrili su važnost obrazovanja u njihovom putu prema sportskom vrhu.

Gordan Giriček, Marijo  Možnik i Valent Sinković
image-93615

Gordan Giriček, Marijo Možnik i Valent Sinković

‘Pohađam SCIT, druga godina, smjer košarka i jako sam zadovoljan fakultetom. Sa zadovoljstvom dolazim i dobivam jako dobro znanje. Definitivno mi pomaže da spojim praktično znanje s teoretskim i puno mi je jasnije zašto se neke stvari na treningu rade!’’ – izjavio je bivši košarkaš Gordan Giriček i poručio: Pozivam sve mlade da se bave sportom što više, ja se sportom bavim i sada u mirovini. Uz to, ambasador sam NBA košarke u Europi i radim s djecom što me jako veseli. Pratim NBA i danas, a nadam se da će prvak biti Cleveland jer jako poštujem Lebrona!’’

GORDAN GIRICEK
image-93616

Budući magistri kineziologije obrazuju se na temelju znanstvenih pristupa procesu vježbanja i vrednovanju očekivanih kinezioloških učinaka u odgojno-obrazovnom sustavu, u natjecateljskom sportu, u sportskoj rekreaciji, kineziterapiji u svrhu rehabilitacijskih  postupaka, kao i provođenja sportskih programa za osobe sa invaliditetom sa primarnim ciljem poboljšanja i održavanja zdravlja svih sudionika kinezioloških aktivnosti.

VALENT SINKOVIC
image-93617

Završio sam SCIT, tri godine na smjeru kondicijska priprema sportaša i sad sam upisao još dvije godine smjer veslanje. Na taj način dobit ću punu izobrazbu i jako sam zadovoljan fakultetom jer uspjevam uskladiti sve sportske i fakultetske obveze!’’- izjavio je Valent Sinković i dodao: ‘’Zahvaljujući Kineziološkom fakultetu znam puno više o tome što se događa u tijelu kad treniram, zašto radim neke stvari. Onda i s većim guštom treniram, jer znam što dobivam time!’

MARIJO MOZNIK
image-93618

Završeni studenti preddiplomskog stručnog studija za izobrazbu trenera stječu kompetencije i vještine za uspješno provođenje stručnih poslova koji se ogledaju u kreiranju planova i programa trenažnih procesa u sportu, sportskoj rekreaciji, kondicijskoj pripremi sportaša i fitnesu kao i upravljanju kadrovskim, financijskim i prostornim resursima važnim za uspješno stručno djelovanje u pojedinim područjima primjene.

KF_Dan_otvorenih_vrata_2017
image-93619

Kineziološki fakultet može se pohvaliti obrazovanjem velikog broja stručnjaka koji danas rade u području sporta u Hrvatskoj ali u inozemstvu kao što su  Ante Kostelić, Joško Vlašić, Ćiro Blažević, Zlatko Kranjčar, Stojko Vranjković, Dubravko Šimenc, Nikola Bralić i brojni drugi. Priliku da se pridruže ovom elitnom društvu, budući studenti imat će na ovogodišnjem razredbenom ispitu koji se održava za integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij kineziologije od 3. do 4. srpnja te za preddiplomski stručni studij za izobrazbu trenera 5. srpnja. Više informacija nalazi se na web stranici Kineziološkog fakulteta www.kif.unizg.hr.

Piše D.T. Foto KIF

About The Author

Related posts