Kolovoz 09, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Godinu dana od kada nas je napustio bezvremenski Oliver Dragojević

Oliver Dragojević SBP

Na današnje jutro prije točno godinu dana, 29. srpnja 2018. godine u 71. godini života preminuo je velikan hrvatske glazbene scene, Oliver Dragojević. Naime, kao što je Miljenko Smoje svojim Malim i Velim mistom u literarnom, odnosno televizijskom smislu proslavio Dalmaciju i Split, tako je i Oliver Dragojević u glazbenom svijetu na najoriginalniji način najširoj publici približio senzibilitet dalmatinske, ali i mediteranske glazbe.  U veličanstvenoj karijeri dugoj više od 50 godina svojim pjesmama oduševljavao je brojnu publiku i obožavatelje.

 

 

 

 

Oliver Dragojević foto Dinko Bazulić
image-168916

 

 

Oliver Dragojević pokopan je 1. kolovoza 2018. godine u 18 sati na velolučkom groblju svetoga Roka.

 

pogreb Olivera Dragojevića ss
image-168917

 

Brojni su građani pristigli u Velu Luku, kako bi otpratili Olivera na vječni počinak. U Veloj Luci bio je veliki red za upis u knjigu žalosti, sve zastave su na pola koplja i s crnim florom, a počast velikom glazbeniku odavala se i pred njegovom kućom.

 

pogreb Olivera Dragojevića ss
image-168918

 

 

Uz Oliverov lijes stajali su članovi njegove prateće grupe “Dupini”, baš kao što su uvijek bili uz njega na njegovim nebrojenim koncertima.

 

 

Posljednji ispraćaj Olivera počeo je pjesmom “Vrati se, mili ćale” klape “Ošjak”, a zatim je Stjepan Hauser na violončelu odsvirao Oliverovu “Galeb i ja”.  Ako netko i prije nije zaplakao, tijekom ove izvedbe sigurno jeste.

 

 

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress/Dinko Bazulić/Screenshot

About The Author

Related posts