Ožujak 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Glazbom donio poruku mira i ljubavi

Forum koncert - fra Alessandro 20150805_ 0007

Koncert fra Alessandra iz Assisija održan na Dan domovinske zahvalnosti na zadarskom Forumu jedan je od onih događaja koji će svima okupljenima sigurno ostati zauvijek u sjećanju. Skromni mladić iz Umbrije, koji je u kratko vrijeme svojim anđeoskim glasom osvojio srca slušatelja širom svijeta i čvrsto zasjeo na prvo mjesto najprodavanijih albuma klasične glazbe u Velikom Britaniji, Zadranima i njihovim gostima je pokazao kako za dobar koncert nije potreban svjetlosni show ili duhovite replike izvođača, već samo glas. A glas ovaj 36-godišnji fratar iz Umbrije, kao što su brojni Zadrani u srijedu navečer mogli čuti na Forumu, uistinu ima.

Mladi redovnik je na zadarskom Forumu nastupio uz pratnju revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Vetona Marevcija. Posebna gošća koncerta bila je istaknuta hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko, koja je publiku oduševila izvedbom arije Desdemone Ave Marija iz Verdijeve opere Othello.

Fra Alessandro je koncert započeo izvedbom pjesme Pater noster sa svog prvog albuma Voice of Joy, nastavivši sa pjesmom Sancta Maria, nakon čega se mladom fratru u izvedbi pjesme Panis Angelicus pridružila poznata hrvatska sopranistica. Slijedili su Il Fratello, Stabat Mater, Mozartova Laudate Dominum, a najveći pljesak publike je zaslužila izvedba popularne Schubertove Ave Maria.

Iako je u intervjuu za Zadarski list priznao kako se užasava putovanja i održavanja koncerata i kako to osjeća kao križ koji mora podnijeti za Gospodina, ništa od toga se nije vidjelo na licu fra Alessandra za vrijeme izvođenja koncerta. Čak je skupio hrabrosti i na kraju koncerta Zadranima uputio nekoliko riječi ljubavi i milosrđa, riječi koje su nam u današnjem svijetu kada je čovjek čovjeku zvijer itekako potrebne.

Izvor: zadarskilist.hr Foto: Marin Gospić

About The Author

Related posts