Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Gala koncert Festa 2019 Dubrovnik Oliveru u čast

esta 2019 Dubrovnik_gala_koncert_Vjeruj_u_ljubav_260119 (26)

Mnogobrojna dubrovačka publika uživala je u nostalgičnom i dirljivom koncertu, pjevajući svima znane, nezaboravne hitove Olivera Dragojevića na sinoćnjem središnjem humanitarnom gala koncertu FESTE 2019 DUBROVNIK #vjerujuljubav, održanom u hotelu Rixos Libertas uz nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog i znanih imena hrvatske estrade: Dupina, Nine Badrić, Tedija Spalata, Meri Cetinić, Zorice Kondža, Jacquesa Houdeka, Olivera Jakovčeva Berekina, Paule Jusić, Zorana Mišolongina, Ines Tričković, Davora Ercega, Nevija Končića i Ante Gele. Koncertu su prisustvovali i Oliverovi najbolji prijatelji Vinko Barčot, tvorac pjesme „Kad mi dođeš ti“ i Tonći Surjan, koji planiraju sličan spektakl organizirati u Veloj Luci sredinom ljeta.

Veličanstveni koncert posvećen jednom od Dubrovačkih trubadura i jednom od najprepoznatljivijih hrvatskih interpretatora – Oliveru Dragojeviću, bio je pun ljubavi i emocija. Oliver je i u Dubrovniku ostavio neizbrisiv trag, nastupao je i na prvim Festama, a porijeklom i obiteljski je vezan za ovaj kraj, pa je koncert bio svojevrsni hommage. Humanitarna namjena Feste ove je godine usmjerena Ligi protiv raka Dubrovnik i nabavci najsuvremenijeg ultrazvučnog uređaja CEUS (Contrast Enhanced Ultrasound) tj. ultrazvuka pojačanog mogućnostima primjene kontrastnog sredstva, što predstavlja značajan tehnički iskorak u odnosu na tradicionalnu medicinsku sonografiju. Nabavkom ovog uređaja značajno će se unaprijediti dijagnostika patoloških procesa različitih sustava te olakšati neki intervencijski postupci.

Sinoć je publika u Dubrovniku uživala u izvrsnim interpretacijama pjesama Trag u beskraju, Dišperadun, Ti me vodi preko voda, Molitva za Magdalenu, Što to bješe ljubav, Romanca, Moj lipi anđele, Ljubav moja, Ako potraješ mi ti, Kad mi dođeš ti, Vrime božje, Pismo moja, Nedostaješ mi ti, U ljubav vjere nemam, Najlipše te ljubi, Ča je život vengo fantažija, Galeb i ja, Ti si moj san, Ljubav je tvoja kao vino, Cesarica…

Posebno emotivan trenutak dogodio se na samom kraju koncerta kad su svi izvođači skupa s publikom otpjevali Vjeruj u ljubav.

Festa Dubrovnik je humanitarna manifestacija koja se organizira osamnaestu godinu za redom u čast svetoga Vlaha i uz Dan Grada Dubrovnika, a sadržava desetak različitih programa.

Humanitarna namjena osamnaeste FESTE je usmjerena Ligi protiv raka Dubrovnik i obnovi crkve svetoga Vlaha.

Piše D.T. Foto Vedran Jerinić

 

About The Author

Related posts