Srpanj 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Gabi Novak, Arsen Dedić i Vatroslav Kuliš za “Korak u život”

Arsen Dedić

U subotu 4. srpnja 2015. Rotary club Zagreb Kaptol na Sceni Amadeo organizira humanitarni koncert za akciju ‘Korak u život’ kojom se osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji.

Ove godine ‘domaćini’ koncerta bit će vrhunski glazbeni umjetnici Gabi Novak i Arsen Dedić te njihovi gosti Lea Dekleva i maestro Branko Bulić Bula. Posebnost ovogodišnjeg koncert jest u tome što će svaki kupac ulaznice za koncert, čija je cijena 150 kuna i od čije prodaje se osiguravaju stipendije, na dar dobiti grafiku vrsnog hrvatskog likovnog umjetnika Vatroslava Kuliša, a mogu i razgledati njegovu izložbu “Životinjsko carstvo ” koja će bit postavljena od 02.07.u sklopu programa Scene Amadeo.

Vatroslav Kuliš
image-26024

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol 2009. godine pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život. Akcijom se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih šest godina prikupljeno je više od 20 milijuna kuna za 185 studentskih stipendija, dok je prva generacija stipendista završila studij prošle godine.

Humanitarni koncert za akciju ‘Korak u život’ održat će se u subotu 4. srpnja 2015. na Sceni Amadeo (atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja zagrebačkog Gornjeg grada, Demetrova ulica)s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 150 kn, a od čije se prodaje osiguravaju stipendije, mogu se kupiti putem online servisa www.ulaznice.hr i na njihovim prodajnim mjestima. U slučaju kiše koncert će se održati u kazalištu Kerempuh.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts