Travanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Fraktura proglašena najboljim međunarodnim nakladnikom

Seid Serdarević Fraktura

Hrvatski nakladnik Fraktura proglašen je u utorak na Londonskom sajmu knjiga (LBF) najboljim međunarodnim nakladnikom, za postignutu ‘međunarodnu prepoznatljivost u uspješnom objavljivanju kvalitetne književnosti’

‘Svojom dugogodišnjom tradicijom objavljivanja kvalitetne, hrvatske i prijevodne, beletrističke i publicističke literature, Fraktura je uspjela izgraditi prepoznatljivost i na međunarodnoj pozornici, kako kod autora tako i kod nakladnika’, stoji u obrazloženju sudačkog žirija koje je na svečanosti dodjele nagrada u utorak u sklopu Londonskog sajma knjiga pročitao pisac i kritičar Peter Guttridge.

Glavni urednik Frakture Seid Serdarević kazao je kako je riječ o važnom priznanju i velikom poticaju za daljnji rad. ‘Prepoznatljivost na međunarodnoj razini nakladnika koji je iznikao iz jednog malog jezika, malog tržišta, u velikoj svjetskoj konkurenciji izuzetna je stvar’, kazao je Serdarević za Hinu.

Zahvalio je članovima žirija, ali i autorima i prevoditeljima koji su pomogli razvoju Frakture u prepoznatljivog nakladnika visoke kvalitete objavljivanja.

‘Današnji je dan za nas potpuno nevjerojatan dan, koji će nam ostati u pamćenju: naš autor Luka Bekavac proglašen je na Sajmu knjiga u Londonu jednim od dobitnika nagrade Europske unije za književnost, a mi smo dobili veliko priznanje za svoj rad’, dodao je Serdarević. ‘Ono što je sada pred nama je opravdati ukazanu čast svojim daljnjim radom’, poručio je.

Izvor: tportal.hr Foto Facebook/Fraktura

About The Author

Related posts