Veljača 19, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Finale 6. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Svetislav Stančić

6. EPTA_Stancic_logo
Svjetski vatromet mladih pijanista!

Nakon održanog 1. i 2. izlučnog kruga 6. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Svetislav Stančić žiri u sastavu Eugen Indjic – predsjednik, Natalia Trull, Naum Grubert, Dina Yoffe, Vladimir Krpan i Ida Gamulin odabrali su šest finalista koji će se predstaviti zagrebačkoj publici na dva koncerta uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Mo. Mladena Tarbuka.

srijedu 7. veljače nastupit će JUNICHI ITO (Japan), DMITRY YUDIN (Rusija) i YURIKA KIMURA (Japan), a na programu su djela: E. Grieg: Koncert u a-molu, F. Chopin: 2. koncert u f- molu, op. 21 i P. I. Čajkovski: 1. koncert u b-molu, op. 23.
četvrtak 8. veljače nastupit će IVAN VIHOR KRSNIK ČOHAR (Hrvatska), ALEKSANDAR RAOS (Srbija) i VASYL KOTYS (Ukrajina), a na programu su koncerti: F. Liszt: 1. koncert u Es-duru, F. Chopin: 1. koncert u e-molu, op. 11 i S. Prokofjev: 3. koncert u C-duru, op. 26.
Finalisti se osim za novčane nagrade te nastupe na koncertima natječu i za Nagradu publike tako da svi koji dođu na koncerte mogu glasati za svog favorita!

Koncerti se održavaju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30, a ulaz je slobodan!

Bit će to jedinstvena prilgoda za poslušat šest najljepših klavirskih koncerata u izvedbi zvijezda koje dolaze!
Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts