Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Filmsko ljeto uz KineDok, a u subotu DJ Vektor slavi rođendan!

Zvijer je još Živa film KineDok Križevci

Filmsko ljeto uz KineDok – Zvijer je još živa

Sinoć je emitiran film koji govori o tajnom policijskom spisu djeda mlade Bugarke. Saznali smo da je bio simpatizer bugarskih socijalista u 1920-ima, no nakon što je svjedočio šteti koju je prouzročila Komunistička stranka u Drugom svjetskom ratu, pridružuje se antikomunističkom pokretu otpora u bugarskim brdima. Kroz animirane sekvence, timelapse fotografije i glumljene dijaloge između mlade djevojke i njezina pokojnog djeda, Zvijer je još uvijek živa pokazuje kako mlade generacije ponovno otkrivaju komunističku ideologiju u svijetu ozloglašenih političara i bivših agenata tajne policije.

Vrijeme: 90
Redatelj: Mina Mileva, Vesela Kazakova
Godina: 2016
Zemlja: Bugarska
Produkcija: Activist38

DJ Vektor Birthday party – latino selection

Party
Subota, 28. srpnja u 21 sat
Klub kulture u Križevcima

Nakon uspješnog debija u glazbenim vodama, Vektor se 28.7. vraća u Klub kulture!

Ovoga puta naš rezident selektor slavi rođendan, a časti vas starim i novim latino hitovima. Selekciju će upotpuniti ostalom plesnom, komercijalnom glazbom, a ujedno će u svakom trenutku prihvatiti i vaše prijedloge – ako ga razveselite svojim dolaskom.

Vrata otvaramo u 21h. Vidimo se na još jednom sjajnom partiju!

1. Dani smijeha u Križevcima

Kazališna manifestacija
Ljetno kino na otvorenome
31. kolovoza – 2. rujna 2018. 
Udruga K.V.A.R.K. u suradnji sa Kerekesh Teatrom predstavlja prvo križevačko izdanje kazališne manifestacije “Dani smijeha” koje će se održati od 31. kolovoza do 2. rujna na otvorenom prostoru ljetnog kina (iza Gradske knjižnice “Franjo Marković”) u gradu Križevcima.

Dani smijeha konceptualno je osmišljena kazališna manifestacija Kerekesh Teatra u kojem su izvršni producent otac i sin, Ljubomir i Jan Kerekesh, poznata lica hrvatskog glumišta. Kerekeši su svojom manifestacijom prvotno osvojili rodni grad Varaždin, zatim Zagreb, Karlovac, Rijeku, Samobor, Prelog, Čakovec i druga mjesta, a njihove autentične predstave odgledale su stotine tisuća građana diljem zemlje.

– Građanske komedije, koje su i autorske, dosta su pametno rađene, pisane i postavljene na pozornicu. Malo mi je nezahvalno govoriti jer sam autor, ali pišući i stvarajući imam namjeru da nisu na prvu loptu, nego da između redaka posjeduju neki sadržaj koji na koncu konca i budi maštu gledatelja – ističe Ljubomir Kerekeš i dodaje kako će cijela prigorska javnost moći uživati u autorskim izvedbama.

Kerekesh Teatar dolazi u Križevce nakon rasprodane predstave Dimnjačar koja je oduševila prepunu Veliku dvoranu Hrvatskog doma, a “Dani smijeha” oduševiti će sve ljubitelje “građanskih komedija” i Prigorce svih dobnih skupina. U sklopu manifestacije održati će se tri predstave: Pokopaj me nježno, Ufuraj se i pukni te dječja predstava Grimmix.

31.8. u 21h – Pokopaj me nježno
1.9. u 21h – Ufuraj se i pukni
2.9. u 16h – Grimmix

Festivalska ulaznica za sve predstave: 80 kn
Jednodnevna ulaznica: 45 kn (*za 31.8. i 1.9.)
Ulaznica na dječju predstavu Grimmix: 20 kn

Pretprodajna mjesta: Art Rock Caffe, Gradska knjižnica Franjo Marković
Online ulaznice: Entrio.hr

Organizator: Udruga K.V.A.R.K. i Kerekesh Teatar
Suorganizatori: Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci i POU Križevci

Generalni pokrovitelj: Grad Križevci
Podsjećamo da se izložba ambijentalnog crteža Tomislava Buntaka može razgledati utorkom i petkom od 18 do 20 sati u Galeriji K2.

Tomislav Buntak je renomirani hrvatski umjetnik mlađe generacije. Suvremeni je umjetnik koji kontinuirano njeguje figurativni izraz na vrlo inovativan način propitujući same granice medija i proširujući polja percepcije klasičnih medija crteža i slikarstva. Njegov je rad interpretiran raznoraznim stilskim odrednicama poput ‘retro-suvremene figuracije’ ili ‘postmodernog postimpresionizma’ ili npr. pojmovima ‘čudesno’ u umjetnosti, a on sam nazivan ‘postmodernim nomadom’ ili ‘postmodernim eklektikom’.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts