Lipanj 04, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Film Ivone Juka oduševio publiku i kritičare

Poklon glumacke postave

Dvorane Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti i Blitz Cinestar kina bile su pretijesne za sve one koji su tijekom jučerašnje večeri željeli premijerno pogledati dugometražni igrani film ‘Ti mene nosiš’, talentirane redateljice Ivone Juka. Nakon nekoliko izuzetnih dokumentarnih filmova i brojnih međunarodnih nagrada, Ivona Juka je i ovim cjelovečernjim filmom pokazala svoju svestranost, a ‘Ti mene nosiš’ svojom je radnjom i kvalitetnom glumačkom ekipom, oduševio gledatelje, ali i ujedinio filmske kritičare u zajedničkom stajalištu da se radi o odličnom filmskom ostvarenju.


Iako je snimanje filma završeno prije gotovo 3 godine, sistematična Ivona Juka je sa svojim autorskim timom željela film koji će unatoč trajanju od 2 sata i 30 minuta privući publiku i biti jednako zanimljiv i dinamičan od prve do zadnje minute svoga trajanja. Prema prvim reakcijama u tome je i više nego uspjela. A film donosi priču koja istražuje ženski identitet u ulozi kćeri i što ta uloga može nositi. Zato je i Ivona Juka odabrala triptih, tri priče o tri kćeri, različitih godina, statusa i iz različitih obitelji, kako bi prikazala više od jednog intimnog odnosa i pokrila širu paletu odnosa toliko karakterističnih za današnje društvo i svakodnevicu koja nas okružuje.

A glumački postav filma čine velike zvijezde regije: Lana Barić, Nataša Dorčić, Vojislav Brajović, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić i još niz poznatih i uspješnih glumaca iz regije. Po prvi put na filmu se pojavljuju i mlada Helena Beljan, koja je unatoč svom neiskustvu pokazala veliki glumački talent i nepogrešivo odigrala jednu od glavnih uloga u filmu. Uz nju svoje prvo glumačko iskustvo imao je i mladi Juraj Dabić.

A veličini i važnosti samog filma zasigurno će doprinijeti i činjenica da dio filmske ekipe čine talijanski glazbenik i skladatelj Teho Teardo koji će hrvatskoj javnosti biti najpoznatiji po filmskom hitu poput “Il Divo” Paola Sorrentinija te Norman Nisbet poznat po velikim filmskim hitovima kao što su Melancholia, Girl with the Dragoon Tatto i mnogi drugi. Film karakterizira i odlična glazba u kojoj dominiraju glazbeni hitovi najpoznatijih glazbenih zvijezda regije koji su se odlično uklopili u viziju filma Ivone Juka i dali samom filmu jednu posebnu dozu emocije i šarma.

Kako priliči velikim filmskim premijerama i ‘Ti mene nosiš’ donio je dašak kulturnog i društvenog glamura te su tako na crvenom tepihu uz autorsku ekipu filma, glumačke zvijezde samog filma, spremno pozirali i svi oni koji nisu željeli propustiti prvo prikazivanje ovog jedinstvenog filmskog ostvarenja. Na premijeru filma došli su: guverner Boris Vujčić, ministar Predrag Matić, ravnatelj kazališta Kerempuh Duško Ljuština, ravnateljica MSU Snježana Pintarić, ravnateljica HNK Dubravka Vrgoč, voditelji Aleksandar Stanković, Elizabeta Gojan i Robert Zuber,redatelji Branko Ivanda, Vinko Brešan, Ivica Buljan i dramaturginje Tena Štivčić i Ana Tonković Dolenčić, pisac Miljenko Jergović, spisateljica Milana Vlaović, fotografkinja Mara Bratoš, sutkinja Đurđa Tedeschi te brojne kolege glumci: Goran Grgić, Kristijan Potočnjak, Livio Badurina, Helena Buljan, Barbara Vicković, Iva Mihalić, Suzana Nikolić, Ivan Glowatzky, Alen Šalinović i mnogi drugi.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press/Igor Šoban, John Pavlish

About The Author

Related posts