Lipanj 03, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Festival hrvatskih kantautorica na sceni Amadeo

luce romic  Festival hrvatskih kantautorica scena Amadeo

Subota, 24. kolovoza i nedjelja 25. kolovoza rezervirani su za dvodnevno slavlje kojim će se obilježiti nezaobilazno jaka prisutnost žena na domaćoj glazbenoj sceni u posljednjih deset godina.

 

One su autorice teksta, instrumentalistice, producentice, skladateljice, svoje vlastite umjetničke i kretivne direktorice. Naoružane stavom, glasom, raznim instrumentima, sa i bez pratnje, žanrovski su vrlo različite – ali ako bismo probali  tu kreativnu eksploziju staviti pod jedan zajednički nazivnik one su svakako – “kantautorice” . Glavni glazbeni program festivala čine nastupi Barbare Munjas, Nine Romić, Luce, Ivane Picek, Aklee Neon i Sare Renar, a popratni program začiniti će Tribina “Žene na nezavisnoj (kant)autorskoj sceni”.

 

 

picek renar Festival hrvatskih kantautorica scena Amadeo
image-169868

 

 

 

Nastanak i razvoj snažne kantautorske scene u posljednjih desetak godina u Hrvatskoj zanimljiv je s različitih novinarskih i glazbeno-estetičkih aspekata.

Na tribini u sklopu Festivala hrvatskih kantautorica o ovoj temi će razgovarati novinarke, insajderice i same glazbenice: Nina Romić (kantautorica i promoterica, voditeljica koncertnog programa Začarana Močvara), Eva Badanjak  iz grupe Žen (autorica, gitaristica,dizajnerica i jedna od voditeljica programa “Živ Žar Žur” u AKC-u Medika), Andrijana Mirna Marin (fotografkinja i studentica Umjetničke akademije u Splitu te Antonela Marušić (novinarka, aktivistica i književnica) koja će moderirati razgovor.

 

Na tribini će biti prezentirana i dva dokumentarna glazbena filma koja se trenutno nalaze u procesu produkcije, oba posvećena fenomenu glazbenica i (kant)autorica na nezavisnoj glazbenoj sceni. Riječ je o filmovima: “Mogu i sama!” Antonele Marušić, te diplomskom dokumentarnom filmu “I one su tu” Andrijane Mirne Marin.  Redateljice će s publikom podijeliti neka od iskustava sa snimanja, ali i vlastita viđenja fenomena pojave (kant)autorica na sceni Hrvatske, ali i regije.

 

U slučaju kiše koncerti će se održati u Jazz & Cabaret clubu Kontesa, Ul. Augusta Cesarca u Zagrebu.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts