Prosinac 11, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Eurosong 2019.: Hrvatska bez finala

Roko_Hrvatska_2019_Foto: Thomas Hanses

Izraelski Tel Aviv sinoć je bio domaćin drugog polufinala Eurosonga 2019. U dvosatnom programu slušali smo natjecatelje iz osamnaest zemalja koji su pokušali izboriti preostalih 10 mjesta u finalu. Kombinacijom glasova publike i žirija dovoljno bodova za finale imali su:

 

 

 

 

Roko Blažević  Foto: Thomas Hanses
image-162685

 

 

 

Naime, hrvatski predstavnik Roko Blažević s pjesmom “The Dream” nije se uspio plasirati u finale Eurosonga.

Roko je nastupio s pjesmom The Dream  koja se savršeno slaže s geslom ovogodišnjeg Eurosonga – Usudi se sanjati  (Dare to Dream) imao je odličan nastup i dominirao pozornicom. Autori pjesme su Jacques Houdek, Charlie Mason i Andrea Čubrić.

 

 

 

 

Natjecanje se održava u areni Expo Tel Aviv, a kroz trodnevni zabavni program gledatelje vode televizijski voditelji Erez Tal Assi Azar, te Lucy Ayoub sa supermodelom Bar Refaeli. Komentator HRT-a je Duško Ćurlić.

U prvom polufinalu za prolaz dalje borilo se 17 zemalja, a kvalificirale su se Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija. Takozvanih “pet velikih” Britanija, Francuska, Njemačka, Italija i Španjolska automatski ulaze u finale jer daju najveći financijski doprinos Europskoj uniji radiotelevizija koja producira natjecanje. Dodatno ulazi i Izrael kao zemlja domaćin. U finalnoj večeri očekuje se nastup kraljice popa Madonne.

 

 

 

 

 

 

Izvor  eurosong.hr/ hrt.hr Foto Thomas Hanses

About The Author

Related posts