Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

“Elementarne čestice” Michela Houellebecqa ipak na Igrama

Michel_Houellebecq

Predstava „Elementarne čestice“ francuskog spisatelja Michela Houellebecqa ipak će se naći na programu ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara. Odlučeno je tako na sjednici Festivalskog vijeća u prostorijama Ministarstva kulture.
– Na sjednici Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara održanoj 27. svibnja 2015. u Ministarstvu kulture većinom glasova potvrđen je program 66. dubrovačkih ljetnih igara prethodno utvrđen na sjednici od 17. ožujka ove godine. Usuglašeno je da će Ministarstvo kulture i Grad Dubrovnik preuzeti novonastali manjak u financijskom planu uzrokovan povlačenjem Dubrovačko – neretvanske županije kao sufinancijera ovogodišnjeg programa, stoji u službenom priopćenju Ministarstva.
Podsjetimo, temeljem pismenog zahtjeva Dubrovačko-neretvanske županije za procjenom rizika postavljanja Houellebecqove predstave „Elementarne čestice“ u sklopu 66. Dubrovačkih ljetnih igara, u srpnju 2015. u Kuparima, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske je nakon izvršene procjene utvrdilo da bi izvođenje predstave predstavljalo sigurnosni rizik.

Izvor: dubrovacki.hr

About The Author

Related posts