Lipanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Električni orgazam donosi svoj sjajan album “Gde smo sad” u Tvornicu kulture

Električni orgazam - photo Goranka Matić

Beogradski Električni orgazam objavio je 2018. album „Gde smo sad“ kojeg je kritika proglasila njihovim najboljim radom u proteklih 30 godina. Gile i ekipa odsvirat će ga, zajedno s najvećim hitovima grupe, u Tvornici kulture 13. travnja.

Jedan od najvažnijih rock bendova ovog podneblja, veliki Električni orgazam, albumom „Gde smo sad“ podsjetio je na kreativnu eksploziju iz svog najaktivnijeg razdoblja, onog iz 80-tih, kad su se nizom stilski šarolikih izdanja etablirali kao jedni od predvodnika novovalne scene. Orgazam je zapravo uvijek nudio puno više od kolokvijalno nazvanog new wavea jer je, od izdanja do izdanja uranjao i izranjao iz punka, post punka, klasičnog i psihodeličnog rocka i bluesa i uspješno kormilario kroz  izuzetno produktivne godine, realiziravši čak 7 albuma. „Gde smo sad“ fantastično hvata tu kreativnu iskru, gotovo novu udahnutu mladost benda koji će slijedeće sezone zaokružiti 4 desetljeća na sceni. Album su posebno predstavila čak četiri singla – „Gde smo sad“, „Okašuka Šakata“, „Bila si kao san“ i 7 minuta dugačka sjajna „Istok, zapad, sever, jug“.

Pjesme s novog albuma, pomiješane s najvećim hitovima iz prvih 39 godina rada, Gile, Ljuba, Banana, Švaba i Pače donose u novu i preuređenu Tvornicu kulture 13. travnja.

Piše D.T. Foto Goranka Matić

 

About The Author

Related posts