Svibanj 27, 2018

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Edo Maajka na nikad jačem Graffiti na Gradele

GNG_1

Kakvo ljeto nas čeka u Bolu na Braču! Šesti Graffiti na Gradele priprema najjači line up do sada i sada definitivno više nema dvojbe – bolska Bijela kuća mjesto je koje ove godine ne smijete zaobići.

 

GNG_7
image-98099

Ako vam tri dana najbolje ljetne zabave u hladu borove šume, s plažom tik ispod lokacije nije dovoljno, organizatori Graffita na Gradele potrudili su se da vam dolazak u Bol od 27. do 29. srpnja bude najbolja odluka ove godine.

 

GNG2
image-98100

Na najbolji boutique festival prema izboru Klubske scene po prvi puta dolazi Edo Maajka, ambasador hip hopa, čovjek s tri Porina i pet studijskih albuma u zavidnoj 25-godišnjoj karijeri! Uz Edu Maajku, line up drugog rap dana (29.7.) pojačan je s mladim snagama – na GNG dolaze Krešo Bengalka, Tone Tuoro & Marchello. Prvi izvođački dan (28.7.), takozvani trap dan, već je ranije najavljen i u Bol dolazi cijela Triestri banda – Kuku$i i Buntai predvođeni trap lordovima High 5.

 GNG17_ca-01
image-98101


objava_1dan_new
image-98102Edo Maajka foto_Nino_+áoli-ç
image-98103
Edo Maajka – Ne mogu disat

 

Ako ste mislili da je već sada Graffiti na Gradele nadmašio sam sebe, čekajte još malo. Upotpunjen je i line up writera i street art umjetnika – najveća regionalna imena skupit će sprejeve i boje i kreću put Bijele kuće i Fabrike, a Graffiti na Gradele sprema i najviše internacionalnih gostovanja do sada! Nije ni čudo jer kada vas putnička stranica Momondo svrsta na popis deset najboljih svjetskih street art festivala u 2017., tik uz festivale u Stockholmu, Kopenhagenu, Montrealu i Bristolu, dovesti svjetska imena u svoje dvorište više nije težak zadatak.

 

GNG6
image-98104

S dalekog otoka Réunion u Indijskom oceanu, negdje između Mauricijusa i Madagaskara, dolazi graffiti legenda JACE koji crta još od davne 1989., iz Španjolske stiže Sebas Velasco, zvijezda poznata po svom specifičnom stilu rada. S njim će iz Španjolske potegnuti i Iñigo Sesma, a iz Paname ženske snage dolazi pojačati Andi Soto.

 

GNG_3
image-98105

Dugu listu artista regije predvodi domaći, a svjetski dvojac – Lonac, autor kucajućeg srca koji je svojim artom po pročeljima zgrada oduševio cijeli svijet, a tu je i domaći veteran, tata mlađe generacije graffiti i street art umjetnika Lunar koji će i ove godine ostaviti svoj trag na zidu Fabrike. Najbolje od regije donose Azram, Chez 186, Sarme, Artez, Junk, Nikola Mihajlović, Modul Osam, Bare (Pimp My Pump), Casino, Royal, Mane Mei, Hana, Artu Ditu, Anxio, Wuper Kec, Smack i Rina.

 

CA_2017
image-98106

U cijelom tom kreativnom kaosu najboljeg ljetnog street art festivala nećete imati vremena odmoriti nogice jer će se cijeloga dana i cijele noći za DJ pultom izmjenjivati VRH (Kiša metaka), Kuna, Niki Peducci, Nina Davis (Gang Gang), Oliver (Bassinga), Oberön (Oberkuul & Frühstück), Zembo (Blaw:Blaw), Rofellos (Grime Croatia), Wvdup, Tikach, Gezin 808 Mafia i Radio Los Santos.

 

CA_1caspis-01
image-98107

 

Uz ovakva imena već sada možemo očekivati rekordan broj posjetitelja, a Graffiti na Gradele iskustvo još je uvijek u potpunosti besplatno. Graffiti na Gradele već su ucrtani na svjetsku kartu najboljih street art festivala.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts