Rujan 20, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Eddie Vedde objavio vlastitu verziju pjesme Johna Lennona ‘Imagine’.

eddie

 

 

Prihod od singla namijenjen je dobrotvornoj organizaciji koja pokušava primiriti Izrael i Palestinu.Eddie Vedder je objavio vlastitu verziju poznate pjesme Johna Lennona ‘Imagine’.

 

Frontmen Pearl Jam pjesmu je izveo na Super Bock Super Rock festivalu u Portugalu u srpnju ovegodine, a sada je objavio obradu na servisu iTunes. Prihod od prodaje pjesme namijenjen je dobrotvornoj organizaciji Heartbeat, koja pokušava ujediniti Izrael i Palestinu kroz glazbu, javlja Consequence of Sound.

 

john lennon
image-1138

 

Na nastupu u srpnju Vedder je citirao Lennonovu pjesmu u priopćenju, kojim je pojačao svoje antiratne komentare na prethodnom nastupu Pearl Jama. Najavljujući pjesmu ‘Imagine’, Vedder je prokomentirao navode da je u izraelsko-palestinskom sukobu zauzeo stranu, premda nije spominjao sam sukob: “Ako ste protiv rata, to ne znači da ste za jednu ili drugu stranu u sukobu. Stoga ću izvesti ovu pjesmu, za koju sam oduvijek mislio da je vjerojatno najmoćnija pjesma ikad napisana… I zbog toga je dosad nikada nisam izvodio. Čini se da možda postoji razlog da se izvede. Ako želite, pridružite mi se, ili zapjevajte, ili upalite svjetlo, jer možda ima ljudi koji trebaju znati da nisu sami”. 

Frontmen je također napisao blog pod nazivom “Imagine That – I’m Still Anti-War”, nakon što su neki fanovi reagirali na njegov govor na nastupu u Milton Keynesu, koji je The Jerusalem Post nazvao “anti-izraelskim napadom”, ali su ga drugi podržali. Čitavo proiopćenje pogledajte na stranici Pearljam.com.

 

 

Izvor: NME          Foto: Izvor ”Longing’ to belong” video still

About The Author

Related posts