Kolovoz 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Dubravko Ivaniš o 25 godina grupe “Pips Chips & Videoclips” i novom singlu

Pips Chips & Videoclips @ Gričevanje, Garaža Tuškanac, Zagreb, Croatia, 31/05/2014

Pips Chips & Videoclips obilježavaju 25 godina postojanja novim singlom K1 koji nosi snažnu poruku: Budi dobar u zlom svijetu.

O četvrt stoljeća benda i o novoj pjesmi sve nam je pojasnio Dubravko Ivaniš Ripper (Daddy).

Saznali smo što znači naslov nove pjesme, kad kreću s nastupima, snimaju li spot …

Kakvi su planovi za obilježavanje 25. obljetnice benda?

Baš nikad nam na obljetnice nije uspjelo isfurati događanje kakvo smo htjeli, na način koji smo planirali. Veliki samostalni koncerti nas nisu zanimali, uvijek smo razmišljali o multimedijalnom, multižanrovskom pristupu gdje bi Pipsi bili samo puzzla većeg mozaika. Nije nam se poklopilo tako da niti jednu do dandanas nismo obilježili. Eto, zato  za našu 25. godišnjicu dajemo song – K1,  za koji smo se svi u bandu složili da predstavlja ono najbolje od nas u ovom trenutku. „Budi dobar u zlom svijetu!“ poruka je za koju mislimo da je važna u vremenu i na mjestu kojem živimo.

Zašto se pjesma zove K1, što to ime znači?

K1 je šifra bez ikakvog dubljeg značenja pod kojom sam prvi puta spremio song u kompjuter dok još nije imala niti jednu riječ i bila je daleko od gotove pjesme. Kad otvaram nove songove najčešće ih označavam šiframa jer nemaju teksta i pjevam melodiju na nekom mandžurijskom slangu kojeg ni sam ne razumijem. Kako smo ovu pjesmu počeli svirati na koncertima prije godinu dana morao sam bandu na brzinu dati bilo kakav naslov kako bi je razlikovali od drugih pjesama na set listi.  Tako je ostalo K1 i do dandanas mi je to bolji naziv od alternacija iz lyricsa o kojima sam u međuvremenu razmišljao.

Je li pjesma K1 najava novog albuma?

Ne. O albumu kao formi, kao konceptu trenutno ne razmišljamo. Voljeli bi svakih 6 mjeseci izaći s novim songom. To je plan, uvijek moraš skovati plan da imaš nešto za zeznuti.

Koncertni planovi?

Krećemo sa svirkama u svibnju, bit će nas cijelo ljeto posvugdje, i festivalski i solo. Ljudi smo, dogovorit ćemo se.

Spot za K1, kada/tko/gdje/kako?

U svakom slučaju – da, planiramo sredinom svibnja plasirati spot za K1. Nadam se da smo pronašli dobitnu režisersko glumačku kombinaciju. Nevjerojatan postotak spotova koje vidim zadnjih ohoho godina su mi potpuno bezveze, tako da često odlučimo pjesmu ostaviti bez slike, što je zaista loše za promociju, ali barem me ne boli želudac od činjenice da je song spotom devalvirao, umjesto da bude suprotno.

Novu pjesmu Pipsa K1 poslušajte ovdje

Ono što zasigurno znamo je da Pips Chips & Videoclips možete slušati i gledati  na Sea Star Festivalu u Umagu, 27. svibnja ove godine.

fb-post_pips-chips-videclips
image-91588

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts