Rujan 23, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

DORF dodijelio nagrade za životno djelo Želimiru Babogredcu i Igoru Hofbaueru

Želimir Babogredac

Ovogodišnje posebne nagrade Festivala dokumentarnog rock filma DORF dodijeljene su, za životno djelo, glazbeniku, menadžeru i producentu Želimiru Babogredcu te, za doprinos undergroundu, ilustratoru i strip-crtaču Igoru Hofbaueru.

 

 

Želimir Babogredac Mišo Kovač   Foto Saša Stojanović Sapa
image-187805

 

 

 

Želimir Babogredac još je u srednjoj školi počeo raditi na radiju i u vlastitoj diskoteci, te u rodnim Vinkovcima 1971. godine osniva rock grupu Milky Way. Sedamdesetih i osamdesetih na realizaciji koncerata i turneja surađuje s najpoznatijim domaćim rock i pop grupama i pjevačima, od Azre i Prljavog kazališta do Miše Kovača i Olivera. Krajem sedamdesetih osniva Rockoko Studio u Bošnjacima, prvi rezidencijalni profesionalni tonski sudio u tadašnjoj državi, koji nakon preseljenja u Zagreb 1990. postaje vodeći studio u Hrvatskoj i potpisuje produkciju na više od 200 nosača zvuka. Na poziv uprave Croatia Recordsa 1996. godine prihvaća mjesto rukovoditelja audio-studijskog centra. 2001. postaje jedan od osnivača i direktor poduzeća Autor d.o.o., koji iste godine kupuje Croatia Records.

 

 

Tonci Huljic_Zelimir Baboredac
image-187806

 

 

 

 

Jedan je od osnivača satelitskog kanala CMC, a potom i kreator strategije razvoja kanala i programa koji se emitira u Europi, SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Od 2006. je predsjednik uprave Croatia Recordsa, a tu funkciju obavlja i danas, a iste godine imenovan je i predsjednikom Hrvatske diskografske udruge. Strastveni je kolekcionar ploča, ima više od 6500 vinila, među kojima se posebno ističu izdanja Beatlesa – njegova kolekcija sadrži sva njihova britanska, američka, njemačka i japanska izdanja ploča, LP-ja, singlica, knjiga i DVD-a. “Začinjavac, pokretač i najzaslužniji za pojavu rock’n’rolla u našem gradu, Želimir Babogredac je apsolutno zaslužio primiti ovu nagradu u Vinkovcima a mi mu se skromno zahvaljujemo u ime brojnih glazbenika i zaljubljenika u glazbu, sigurni da je lavina koju je pokrenuo proizvela puno buke”, ističu s DORF-a.

 

 

Vanna_Želimir Babogredac_Foto_ Samir Cerić Kovačević
image-187807

 

 

 

Piše M.T Foto Marko Šolić/ShowBizzPress

About The Author

Related posts