Kolovoz 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Donna Vekić poziva na nastavak humanitarne akcije ‘Hrvatka i tenis protiv COVID-19′

Donna Vekic_Donacija KBC Osijek_foto_ Alen Večanin

Posljednji dan Hrvatskog Premier Tenisa, kao i sam turnir, pokazao je kako i koliko zdrava inicijativa i ljubav prema sportu, mogu jako puno. ‘Pokrenimo tenis’ – slogan je koji je ovih dana odzvanjao i puno dalje od Osijeka. Vrhunski tenisači, pozitivna atmosfera i human cilj, dokazali su koliko sport spaja i stvara uspomene za cijeli život.

Hrvatski Premium Tenis_foto_ Alen Večanin
image-188269

Na samom početku finalnog dana turnira, gromoglasnim je pljeskom bila nagrađena tenisačica Iva Majoli,  koja je prije 23 godine na jučerašnji dan, osvojila legendarni Roland Garros. Za vrijeme trajanja mečeva, igrači su se izmjenjivali u call centru, gdje su razgovarali s publikom koja je na taj način, podržala ovaj hvalevrijedan projekt.

Iva Majoli_23. godisnjica osvajanja Roland Garros _foto_ Alen Večanin
image-188270

 

U finalnom dvoboju muških parova Nikola Mektić i Franko Škugor svladali su Ivana Dodiga i Matu Pavića 6:3, dok su u finalu mješovitih parova Borna Gojo i Tereza Mrdeža nadigrali Duju Ajdukovića i Anu Konjuh s rezultatom 4:0. U susretu legendi, Iva Majoli i Matej Dodig bili su bolji od Gorana Prpića i Nere Tešankić s rezultatom 4:2. Jana Fett je u ženskom singlu svladala domaćicu turnira Donnu Vekić s 6:2, dok je Borna Ćorić uvjerljivo pobijedio Marina Čilića sjajnim rezultatom 6:1.

Obitelj Vekic _foto_ Alen Večanin
image-188271

„Još jednom, od srca hvala svima koji su podržali ovu akciju, hvala svim igračima koji se odazvali i što na moj upit nisu razmišljali ni trenutka, već ga objeručke prihvatili. Nadam se da će ovo postati tradicija“ – dodala je inicijatorica i organizatorica samog turnira, Donna Vekić.

Između ostalih, turnir u Osijeku su podržala i brojna poznata lica poput predsjednika HOO – Zlatka Mateše te dizajnerice i prijateljice Donne Vekić – Aleksandre Dojčinovć. Za glazbeni dio bila je zadužena talentirana osječka glazbenica, Mia Dimšić, koja je svojim sjajnim nastupom savršeno zaokružila ovu osječku priču.

Donna Vekic i Aleksandra Dojcinovic  _foto_ Alen Večanin
image-188272

Svi gledatelji i dalje, točnije do 10. lipnja 2020. mogu, putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664, podržati ovu humanitarnu akciju pod nazivom „Hrvatska i tenis protiv COVID-19“. Cilj je prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima, koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19. Na kraju turnira, doniran je ček od 100.000 kuna za KBC Osijek.

Piše M.T Foto Alen Večanin

About The Author

Related posts