Listopad 01, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Donald Trump prisvojio slavni Reaganov slogan; nije čuo za Google

donald trump

Servisi vijesti i provoditelji anketa trebali bi odrediti konsenzusnu listu “Najglupljih Amerikanaca”, onako kako se ocjenjuju nogometne momčadi i boksači. Ne bi samo bilo zabavno, već bi na taj način i Donald Trump ostao u vijestima bez da mora cijelo vrijeme govoriti gluposti.

Trumpov posljednji pokušaj da se proda republikanskim glasačima došao je u obliku napada po pitanju mjesta rođenja usmjerenog protiv Teda Cruza, nedavno objavljenog predsjedničkog kandidata koji je duhovito krenuo u kampanju pred gomilom studenata s Liberty University koji tamo nisu željeli biti.

Trump nije samo Cruza napao zato što je rođen u Kanadi, već ga je i optužio da mu je ukrao slogan, “Učinimo Ameriku ponovno velikom.”

Rekao je:

“Taj slogan ‘učinimo Ameriku opet velikom,’ ta fraza je bila moja, ja sam je izmislio prije nekih godinu dana, i koristio sam je, a sada je svi koriste, svi je vole,” kaže Trump.

“Ne znam, valjda bih je trebao zaštiti, možda sam zaštitio autorska prava.”

Donald Trump očito nije čuo za Google. Svaki izvjestitelj koji je pratio kampanje čuo je tu frazu barem deset milijuna puta, i prije prošle godine, od deprimantno velikog broja kandidata.

No počnimo s očitima: Ronaldu Reaganu je “Make America Great Again” bio temeljem kampanje. On i Bush su to stavili i na bedž:

 

c115eb2e1e610bc2ca050e25b058a116
image-16869

 

 

d86f8cc6c8fb14fef2318aa659e466b8
image-16870

 

 

I u televizijsku reklamu.

I to je tek početak. Čini mi se da pamtim i Ricka Perryja da ju je koristio, volio bih kad bi netko od čitatelja možda našao potvrdu, bila bi to zabavna pozadina Trumpovom zahtjevu za zaštitu autorskih prava.

Ako okači vremeplov i vrati se u dane prije špijunaže kada nije još gostovao u reality šouovima i kandidirao se za predsjednika kako bi preživio, možda nađe vrijeme u kojemu bi mogao tvrditi da je izmislio tu rečenicu. Ali 2015., u svijetu Interneta Ala Gorea? Urnebes.

izvor www.rollingstone.hr

About The Author

Related posts