Travanj 26, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Domaći brend Murva ima divnu novu kolekciju

Murva brand
Talentirana mlada dizajnerica Ivana Knezović, koja stoji iza domaćeg modnog brenda Murva, izbacila je svoju četvrtu kolekciju koju je nazvala Manda. U fokusu kolekcije su lijepe ljetne haljine s upečatljivim printevima koji će se svidjeti svima koji vole razigranu odjeću koja privlači pažnju. 

Svojom četvrtom, Manda kolekcijom, mlada dizajnerica je napravila veliki iskorak jer po prvi puta Murva ima vlastiti materijal. U suradnji s tekstilnom dizajnericom Andranom Balić dizajnirala je uzorke koji su potom na pomno odabranom materijalu i printani. “Odlučila sam se za prekrasnu laganu 100% viskozu lijepog pada, tako da samu kolekciju čine materijalu prilagođeni te vrlo nosivi krojevi – maksi i midi haljine, bluze dugih rukava s koletićem, košulja haljine, tunika haljine (nosive i za trudnice). Krojevi su većinski inspirirani 40-im godinama prošlog stoljeća, kada je moja baka Manda (koja je i sama bila jako nadarena i šila je za cijelo selo) bila u svojim dvadesetim godinama – te je po njoj nazvana i kolekcija”, otkrila nam je o svojoj kolekciji Ivana.

Pri odabiru motiva za print na tekstilu Ivana se vodila dječjom, nevinom razigranošću i slatkoćom pa stoga patterne čini: cvijeće, curice, kućice, lastavice, rode, vilinski konjici – dizajnirani oblicima i kolorom u svojstvenom minimalističnom, retro stilu. “Specifično za tunike htjela sam uvećane kadrove dizajniranog uzorka da bih time postigla taj minimalizam i profinjenost. Manda kolekcija je posebne, limitirane edicije, te u skladu s tim imamo novo ekološko pakiranje. Kampanju smo snimili u prekrasnom interijeru WIP Coworking-a u Splitu. Od modela sam ciljano tražila osmijehe, dječju razigranost i sestrinsku povezanost, bose noge, minimalnu šminku i frizuru – uživala sam ih gledati u takvoj prirodnosti i sreći”, izjavila je za kraj mlada dizajnerica.

Modeli: Zrinka Kučinić i Lara Zagmajster

About The Author

Related posts