Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Dodjela „Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“

1969245_587076044756867_1495973730102228079_n

Dodjela „Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“

Udruga Pragma će u utorak 17. 3. od 12 sati u Klubu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16 u Zagrebu, dodijeliti – drugu zaredom – „Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“
U uvodnom dijelu sudionicima će se uime Grada Zagreba, pokrovitelja ovogodišnje Nagrade, obratiti izaslanik vršiteljice dužnosti gradonačelnika, g. Dinko Vukelić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, prof.dr.sc. Valter Boljunčić, predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te g. Malden Novak, predsjednik Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.
O povijesti zgrade Doma HDLU-a će govoriti Marijana Paula Ferenčić, suradnica u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, a doc.dr.sc. Igor Kanižaj, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Fakulteta političkih znanosti istaknut će značaj medijskog odgoja i medijske kulture. Nedjeljko Marković, predsjednik Pragme, istaknut će značaj ovogodišnje Nagrade – glavne poruke i smjerove, a iskustva škola i učenika koji su sudjelovali u dodjeli nagrade prenijet će Denis Vincek, stručni suradnik iz Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara.
U središnjem dijelu programa proglasit će se dobitnice Nagrade po kategorijama: „Tiskani/online prilozi“, „Radijski prilozi“ i „TV prilozi“ te će, uz njihovo obraćanje, biti prikazani njihovi radovi.
Program će glazbeno popratiti učenici iz Srednje glazbene škole Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a među sudionicima će biti prisutni i učenici Škole za osobne usluge iz Zagreba i Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara koji će po završetku programa obići Muzej.
Pragma je 2012. g. pokrenula projekt “Obrazovanje djece i mladih za demokratsko građanstvo u Hrvatskoj – medijska kultura” s ciljem podizanja medijske kulture i opismenjavanja djece i mladih te jačanja demokratskog građanstva kroz rasprave, uvažavanje različitih mišljenja te na kraju – zajedničko odlučivanje, a unutar projekta se organizira dodjela „Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“.
Ovogodišnji partner Pragme u dodjeli Nagrade je Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, a tehničku potporu pruža CARNet. Nagrada se dodjeljuje temeljem mišljenja obrazovnih ustanova putem stranice: pragma.skole.hr, uz pravilo: „jedna ustanova – jedan glas“. Prijave novinarskih radova su trajale do 25. 1. 2015., a glasovanje ustanova je trajalo do 15. 3. 2015. g. za osam pristiglih važećih prijava u tri kategorije (televizijski, radijski i tiskani/online prilog).
Nagradom se želi podržati rad novinara koji promiču vrijednost obrazovanja i koji svojim izvještavanjem doprinose kvalitetnijoj informiranosti građana o obrazovanju. Ovo nastojanje je poticaj medijskom opismenjavanju mladih – pokušaj da im se pomogne u kritičkom razmišljanju i postavljanju pravih pitanja o onome što gledaju, čitaju ili slušaju.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts