Veljača 21, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Dodijeljene nagrade na 25. Sarajevo Film Festivalu

Ziri Natjecateljskog programa - igrani film

Sinoć su na svečanosti dodjele nagrada Srce Sarajeva u prepunom Narodnom pozorištu dodijeljena Srca redateljima i glumcima koji su filmove prikazivali u natjecateljskom programu u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala.

 

Laureati 25. SFF
image-170344

 

 

S prvim igranim filmom, u svom prvom nastupu na SFF-u, Bosanka s nizozemskom adresom, Ena Sendijarević osvaja najvažniju nagradu Sarajevo Film Festivala – nagradu za najbolji film. Film je u Sarajevu imao regionalnu premijeru, a u filmu Ena ‘šalje’ svoju junakinju Almu iz Nizozemske u Bosnu kako bi posjetila svog teško bolesnog oca. Putovanje koje je pred njom donosi joj brojne bizarne situacije, a Ena se uspije i zaljubiti.

 

 

Ekipa filma Take me somewhere nice - najbolji film
image-170345

 

 

Laureati 25. SFF
image-170346

 

 

“Hvala mom timu, koji mi je pomogao da napravim svoj prvi igrani film, vjerovao mi, bez njih ne bih ovo uspjela. Ova nagrada mi je inspiracija. Želim zahvaliti i žiriju, mnogo mi znači ‘Srce Sarajeva’. Peti put sam na ovom festivalu, koji mi je zaista pružio mnogo”, izjavila je Sendijarević.

 

Emin Alper - najbolji redatelj
image-170347

 

 

 

“Srce Sarajeva” za najboljeg redatelja natjecateljskog programa igrani film pripalo je Eminu Alperu za film Tri sestre, dok je najboljom glumicom proglašena Irina Jambonas za film Rounds.

Za najboljeg glumca 25. SFF-a proglašen je Levan Gelbakhiani za ulogu u filmu And then We Danced.

 

Levan Gelbakhiani - najbolji glumac
image-170348

 

Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je When Persimmons Grew, redatelja Hilala Baydarova, a Human Rights nagrada je pripala Reki Szabo za film The Euphoria of Being.

 

Hilal Baydarov - najbolji dokumentarni film
image-170349

 

 

Specijalnu nagradu žirija za dokumentarni film dobila je Sajra Subašić za film Gomila materijala.

 

Sajra Subasic - specijalna nagrada zirija
image-170350

 

 

Najbolji kratki film je The Last Image of Father redatelja Stefana Đorđevića, a Poseban spomen žirija pripao je Adiju Voicu za film The Last Trip To The Seaside.

 

Stefan Dordevic - najbolji kratki film
image-170351

 

 

“Srce Sarajeva” za najbolji studentski film dobio je Nikola Stojanović za film Šerbet.

 

Nikola Stojanovic - najbolji studentski film
image-170352

 

“Cinelink Iridium” nagradu dobio je Idan Haguel za film Neve Shaanan, dok je “Post Republic” nagradu dobila Cristina Grosan za film Things Worth Weeping.

 

 

Press
image-170353

 

 

TRT nagrada je pripala dokumentarcu Fish Eye redatelja Amina Behroozzadeha.

 

Dobitnici Cinelink nagrada
image-170354

 

 

Detaljnije o svim dodijeljenim nagradama u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala možete pronaći na sljedećem linku: https://www.sff.ba/novost/11226/nagrade-25.-sarajevo-film-festivala

 

Ekipa serije Istanbulska nevjesta
image-170355

Ekipa serije Istanbulska nevjesta

 

Također festivalska je publika u sklopu programa Open Air mogla pogledati i film Lijepo doba, film francuskog redatelja Nicolasa Bedosa. Film je na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu prikazan izvan konkurencije, a u njemu glume Daniel Auteuil, Guillaume Canet i Fanny Ardant.

 

Funa Maduka
image-170356
Funa Maduka

 

Victoru, muškarcu u šezdesetim godinama života, svijet se okrene naopačke kada mu Antoine, poduzetnik u usponu, ponudi da isproba jedinstven i novi vid zabave. Koristeći mješavinu kazališnih trikova i uprizorenja prošlih događaja, Antoineova kompanija omogućava klijentima povratak u doba po vlastitom izboru. Victor se odlučuje vratiti četrdeset godina unazad, i ponovo proživjeti najljepši tjedan svog postojanja. Tjedan kada je upoznao ljubav svog života.

 

Festival se završava danas projekcijama svih nagrađenih filmova.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts