Travanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

DNA – projekt koji okuplja mlade ilustratore uspjehom obilježio kraj godine

_DNA izlozba ilustracija (12)

Da mlade snage umjetničke scene imaju sjajnu budućnost, pokazala je i proteklagodina koju je obilježio veliki projekt DNA u sklopu kojeg su umjetnička djela pronašla i svoju praktičnu, uporabnu stranu. Ilustracija kao jedna od najpopularnijih umjetničkih formi osvojila je svijet popularne umjetnosti ispreplićući se s modnim i produkt dizajnom. Upravo s tim ciljem, kako umjetnost popularizirati i približiti publici kroz svakodnevni život, portal FASHION.HR osmislio je projekt koji već dvije godine zaredom okuplja talentirane mlade ilustratore.

_DNA izlozba ilustracija (20)
image-180866

Osim što je tijekom cijele godine publika mogla virtualno pratiti radove umjetnika kroz wallpapere dostupne svima, ilustracije su dobile i svoje mjesto na omiljenim modnim dodacima poput hoodica, ruksaka, kišobrana, a suradnju su obilježile i piknik dekice, rokovnici te drugi predmeti u limitiranoj izvedbi, koje su krasile ilustracije mladih umjetnika u protekle dvije godine. Kraj protekle godine obilježila je izložba radova i ilustracija na kojoj su
na zanimljiv način, spojivši ilustracije kao likovni rad i dizajnirane komade koji su ih pratili, svoje ideje predstavili mladi ilustratori: Nikola Grabovac, Nikolina Žabčić, Ivan Stanišić, Sanja Stojković i Anja Sušanj.

_DNA izlozba ilustracija (23)
image-180867

Projekt DNA nastao je kao jedinstvena platforma za brojne mlade i neafirmirane ilustratore čiji talent i rad ne bi smjeli ostati skriveni. Također, DNA
projekt drugu sezonu za redom omogućuje mladim ilustratorima da bez ograničenja izraze svoje vizualne ideje i virtualne koncepte. Nastao u suradnji s brandom Beck`s, ovaj kreativni projekt još je jednom dokazao kako se granice između moderne umjetnosti i popularne kulture brišu, pa su ilustracije na komadima primjenjivim u svakodnevnom životu logičan spoj. Becks`s podržava i okuplja domaću umjetničku i dizajnersku scenu, a ulaskom u ovaj projekt prepoznao je značaj i važnost mladih kreativnih snaga. DNA projekt u protekle je dvije godine okupio umjetnike različitih stilova i razmišljanja što je pokazalo cijelo bogatstvo scene. Motivi su često preuzeti iz stvarnog svijeta, obrađeni na specifičan način koji izlazi iz uobičajene forme i oblika što je stvorilo potpuno nadrealne fantastične radove od kojih će neki zasigurno postati zvijezde naše pop kulture.

_DNA izlozba ilustracija (5)
image-180868

Izvor V.B  Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts