Prosinac 09, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Danas završava Ogulinski festival bajke

Ogulinski festival bajke

Ogulin je od petka sav u znaku 13. Ogulinskog festivala bajke, a tijekom prva dva dana Festivala, kazališne predstave, kreativne radionice i sportska događanja na čak šest gradskih lokacija posjetilo je na tisuće najmlađih posjetitelja i njihovih obitelji.
Tijekom prvog dana Ogulinskog festvala bajke i spektakularnog otvorenja u Frankopanskom kaštelu, veliko iznenađenje za najmlađe bila je i prigodna rođendanska torta kojom je Ogulinski festival bajke proslavio svoj 13. rođendan. “Djeca su bila oduševljena, a više od 500 šnitica torte nestalo je u trenu. Posebno je zanimljiva i posjećena bila radionica Izumitelja i izložba vlakića Putovanje kroz vrijeme željeznicom koju su predstavili članovi Kluba željezničkih modelara Zagreb”, otkrila nam je Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina. Doznali smo i da je od predstava pravi hit bila predstava Pravi prijetelj produkcije Z iz Splita, a brojne posjetitelje privukao je i koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin koji je izvodio obrade filmskih tema i glazbe iz crtića.

 

Ogulinski festival bajke
image-131879

 

 
Drugi dan Festivala protekao je u sportskim disciplinama. Od 10 sati na gradskom stadionu počeo je 9. Međunarodni turnira Škole nogometa Ogulin za limače, a u sportskoj dvorani je održan turnir ŽRK Ogulin u mini rukometu. Na Trgu hrvatskih rodoljuba okupili su se biciklisti i krenuli na popularnu Ciklobajku ogulinskim krajem.

 

Ogulinski festival bajke
image-131880

 

 
Tijekom drugog dana festivala, održana je posebna radionica Ministarstva magije za ljubitelje Harryja Pottera, uz polaganje ispita za letenje na metli. Drugi dan je također ponudio i zanimljive predstave – akrobatsku predstavu Trio LaLaLa, Milica na putu oko svijeta, Cvrčak i mrav, Pinokio i druge. Tehničke radionice Patentiraj svoju priču i Programirajmo zajedno bile su samo neke od vrlo posjećemih radionica iz sfere tehničke kulture koje su ove godine omiljene među djecom.

 

Ogulinski festival bajke
image-131881

 

Ogulinski festival bajke
image-131882

 

 
Disco večer za klince i klinceze održana je u večernjim satima, a svi koji nisu stigli posjetiti Ogulinski festival bajke tijekom prva dva dana, mogu to učiniti još u nedjelju, 10. lipnja.

 

Ogulinski festival bajke
image-131883

 

 
Ove je godine izuzetno velik broj posjetitelja pristigao iz Rijeke, čak su nadmašili broj posjetitelja iz Zagreba! Uz sve zanimljive sadržaje, valja naglasiti i da svi posjetitelji Ogulinskog festivala bajke ove godine uživaju u besplatnom wi-fiju, na svim lokacijama održavanja festivala.
Pokrovitelji Ogulinskog festivala bajke su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Ogulin, Hrvatska turistička zajednica, Karlovačka županija, HBOR, Splitska banka, Semmelrock, Turistička zajednica Karlovačke županije, Pučko otvoreno učilište, Zavičajni muzej i Marché.

 

Piše M.T Foto: In foto video & dizajn, Ogulin

About The Author

Related posts