Svibanj 29, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Dan kada je Muhammad Ali upoznao Princea ostat će zapisan u povijesti

Muhamed Ali i Prince

U lipnju 1997. godine Prince je bio jedan od najpoznatijih umjetnika na svijetu, a njegovi hitovi iz ’80-ih i ranih ’90-ih godina postavili su ga na sami vrh glazbenih top ljestvica. Međutim, kada je jednog dana primio telefonski poziv druge poznate ličnosti, ostavio je sve obveze i otišao upoznati tu osobu.

Bio je to poziv boksačke legende Muhammada Alija, a da bi ga upoznao Prince je letio iz rodnog Minneapolisa u Washington. Ali je Princea dočekao kao da su stari prijatelji, a ustvari im je to bio prvi susret. Prince je u posjet Aliju došao kako bi podržao njegov Svjetski zdravstveni projekt putem kojeg je prikupljao novac i podizao svijest u borbi protiv netrpeljivosti širom svijeta.

Čovjek koji ih je upoznao je David Clark, koji je govorio za BBC dva dana nakon što je Ali umro, a šest tjedana od Princeove smrti. Clark je radio s Alijem na promociji njegovog projekta 1997. godine. Znajući da će MTV ekipa biti zainteresirana za Alijev projekat, Clark mu je predložio da potraži Princeovu podršku i kontaktirao je njegovog menadžera Londella McMillana.

“Čuo sam da je Prince bio fan Muhameda Alija i da ga do tada nikada nije upoznao. Znali smo da je potpuno nevjerojatno da umjetnik kao što je on pristane podržati Alijev projekt i na koncu se odluči na tako dug let”, rekao je Clark koji sada vodi organizaciju koja promovira dobrotvorni rad širom svijeta.

Prince je odrastao u idealiziranju Alija koji je promijenio ime nakon prelaska na islam jer mu se njegovo prethodno Cassius Clay nije dopadalo.

“Nisam ga ja izabrao i ne sviđa mi se”, rekao je svojevremeno Ali.

Prince je na konferenciji za medije po dolasku u Washington 1997. godine rekao kako ga je njegov prijatelj nazvao i rekao da ga Muhammad Ali želi vidjeti.

“Nisam razmišljao, samo sam rekao da. On je moj heroj iz djetinjstva.”
Nakon što je Prince stigao u hotel u Washingtonu, zaputio se prema sobi Muhammada Alija i pokucao. Zaštitar je ispričao da je imao čudan izraz lica.

Vrata su se otvorila i pojavio se Ali, koji je rekao: “Prince”.

“Njegovo ime je Umjetnik i moraš ga tako zvati ili ću ja njemu reći da te zove Cassius Clay”, rekla je Alijeva kćerka Hana Ali.

Prince mu je gotovo skočio u naručje. Dva dana su proveli zajedno, fotografirajući se i razmjenjujući iskustva.
Izvor: klix.ba Foto Instagram

About The Author

Related posts