Rujan 23, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Cro Dance diva Ivana Banfić predstavila svoju knjigu „Devedesete“

Ivana Banfić_SBP

Jedna od najpoznatijih predstavnica hrvatske dance scene Ivana Banfić –  I Bee, poznata po provokativnim hitovima kao što su Ti si bolji, Šumica i Cigareta, koja je s ostatkom „densera“ 90-ih stvarala eskapistički soundtrack ovog razdoblja, sinoć je u zagrebačkom klubu Metropolis predstavila svoju knjigu DEVEDESETE. Fascinantna je to povijest legendarne glazbene scene, ali i osobni dnevnik karijere duge 30 godina, razotkrivanje života “žene devedesetih”, ispunjenog materijalima za jedan dobar roman. Knjigu je objavila nakladnička kuća Znanje, a predstavili su je autorica Ivana Banfić skupa s urednikom knjige Velimirom Grgićem.

 

Ivana Banfić_SBP
image-184109

 

 

Autorica je tokom predstavljanja knjige na scenu pozvala neke od protagonista ‘ludih’ devedesetih poput Adonisa Čulibrka Boytronica iz Grupe E.T. koji je govorio o tome kako je nastao veliki hit Tek je 12 sati, Sandija Cenova, Danijelu Dvornik, te Ellu i Mineu s kojima i danas nastupa. „Što je bilo u devedesetima, ostaje u devedesetima. Svaka dekada ima svoju uspješnicu, ali ništa se ne može usporediti s devedesetima“, rekao je Tomislav Tržan, Ivanin plesač koji ju je pratio na svim nastupima. Ivana je zaključila predstavljanje knjige kratkim nastupom s Tržanom tokom kojeg su izveli Šumicu i Šumicu 2, te U krvi imam te, a za kraj se na pozornicu popeo i stilist Neven Ciganović koji je na oduševljenje prisutnih otpjevao svoj hit iz devedesetih Candyman.

 

 

Ivana Banfić_SBP
image-184110

 

 

„Duhovna obnova, peruanska prašuma, indijska urbana džungla, fitness i rave kultura spajaju se u knjizi “Devedesete”, iznimno zabavnom, ali i edukativnom dokumentu vremena, čiji su protagonisti – uz mnoge, mnoge druge – Severina, Dino Dvornik, Ilan Kabiljo, Gibonni, Dino Merlin, Danijel Popović, Zlatko Sudac, Senna M, Nina Badrić i Igor CC Kelčec, neobičan tim ljudi koji je putujući kroz Ivanin život formirao jednu fascinantnu biografiju“, zaključio je urednik Velimir Grgić.

 

Ivana Banfić_SBP
image-184111

 

 

Knjiga DEVEDESETE dostupna je u svim knjižarama i na webshopu Znanje (https://znanje.hr/product/devedesete/405903) po cijeni od 99k.

 

Ivana Banfić_SBP
image-184112

 

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts