Travanj 04, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Cirkuske radionice u prosincu

Radionica stojeva_Cirkus_SBP

U subotu 30.11. i  nedjelju 01.12. održan je četvrti dio iz ciklusa “Gost predavač” žonglerske radionice u suradnji sa zagrebačkim kolektivom Cirkorama. Cirkoramin umjetnik i pedagog Nikola Mijatović je održao žonglersku radionicu koju je pohađalo 14 djece koja su stekla osnovne žonglerske vještine. Program je realiziran uz potporu Grada Splita.

Cirkus_Gost predavač_ žonglerske radionice_SBP

 Također, 6- 8.12.2019. održane su radionice stojeva i vertikalnog užeta sa finsko-estonskom kompanijom „Circus Sabok“. Radionice je pohađalo ukupno 22 sudionika koji su stekli nove vještine.

Mentori su bili umjetnici Kert Ridaste i Saana Leppänen, koji dolaze iz susjednih zemalja, Estonije i Finske. Oboje su se počeli cirkusom baviti u ranim godina u lokalnom cirkusu za djecu. Dok je Kert napredovao u pokretu i plesu i natjecao se u partnerskoj akrobatici u MAtsirkus-u, Saana se u Sorin Sirkus-u fokusirala na zračne discipline i izražavanje kroz kazalište.

Putevi su im se isprepleli na DOCH sveucilištu u Stockholm-u gdje su oboje diplomirali 2018. godine u disciplinama hand to hand, plesne akrobatike i vertikalnog užeta. Iako s različitom pozadinom, prepoznali su užitak u zajedničkom stvaranju pod imenom Circus SaboK.

Circus SaboK_SBP
image-178791

Predstoji  još jedna radionica partnerske akrobatike Kerta i Saane, koja će se održati sljedeći četvrtak i petak – 12. i 13.12. Prijave su otvorene za sve zainteresirane i vrše se putem obrasca: OVDJE!

 Gostovanje kompanije Circus SaboK odvija se u sklopu Artist in residence programa udruge KAM HRAM, koji pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju.

U sklopu projekta održati će se predstava Sabotage koju će navedeni umjetnici prikazati 16.12.2019. u Amfiteatru Doma mladih s početkom u 19.00 h.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts