Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Brojni ugledni uzvanici na svečanom otvaranju Hotela Park

Park_otvorenje-81

Nakon što je sredinom prošlog tjedna predstavljen medijima i stručnoj javnosti, sinoć je splitski hotel Park i svečano otvoren. Brojni uzvanici okupili su se ispred hotela kako bi uveličali trenutak rezanja vrpce, a tu čast imali su ministar turizma Darko Lorencin i ministar malog poduzetništva i obrta Gordan Maras, s direktorom hotela Jozom Tomašom. Uzvanici su s oduševljenjem razgledali novi interijer Parka dok su ih na glavnoj pozornici u prvom dijelu večeri zabavljali Tedi Spalato i Zorica Kondža.
Nakon dirljivog govora domaćina – direktora Joze Tomaša, ministar turizma Darko Lorencin pohvalio je izuzetne napore vlasnika da se projekt završi u roku: „ Hotel Park je dokaz da i naš privatni sektor može, treba i mora koristiti EU fondove. Split je dobio hotel s pet zvjezdica i svaki krevet u ovom gradu je zlata vrijedan.“ Ministar malog poduzetništva i obrta Gordan Maras također je čestitao vlasnicima i zaposlenicima hotela te nadalje istaknuo: „Ovo je jedan uspješan projekt koji će omogućiti bolju turističku ponudu i bolju prodaju. Drago mi je što je naše ministarstvo doprinijelo ovom uspjehu pri pisanju projekta za strukturne fondove EU“.Izaslanika Predsjednice RH gospodin Andro Krstulović Opara prenio je njene čestitke: „Splićani žive slogan hotela „Budi dio povijesti“ već 90 godina. Nema splitske obitelji koja se nije utkala u ovaj hotel kroz pričesti, krizme, vjenčanja…“ – istaknuo je Opara.Gosti su uživali u vrsnim delicijama chefa Nikole Eterovića i njegovog tima, a osim visokih uzvanika svečanom otvorenju perjanice splitskog hotelijerstva prisustvovale su i brojne osobe iz javnog života. Najviše interesa među uzvanicima izazvao je general Ante Gotovina koji je došao sa suprugom Dunjom, a ovaj veličanstven događaj nisu propustili ni Veljko Barbieri, Mila Horvat, Ana Gruica, Mirta Šurjak, Monika Sablić, Joško Jeličić, Mate Bulić, Marko Perković Thompson, Goran Vučević, miss Universe Barbara Ljiljak, Zvonimir Mihanović i brojni drugi.

Nakon protokolarnog dijela, na pozornicu su jedan po jedan dolazili gosti sa svih sedam kontinenata s darovima za hotel koje su uručili direktoru Tomašu, a direktor je potom uručio donacijski ček Gradonačelnici Josipi Rimac na iznos od 100.000 kuna za obnovu crkve u Kninu. Uz brojne konfete, balone i svjetlosne efekte tijekom cijele večeri svečanost je kulminirala odličnim vatrometom, a uz Roberta Marekovića i Swingers band uzvanici su nastavili zabavljati se i plesati na terasi hotela do ranih jutarnjih sati.


Rekonstrukcija prema projektu uglednog arhitekte Emila Šverka vrijedna je više od 10 milijuna eura od čega je 3,5 milijuna eura sufinancirano iz europskih fondova. Zgradi je pripojen aneks te je nadograđen i četvrti kat čime su prošireni kapaciteti hotela sa 57 na 73 sobe uključujući šest apartmana, od kojih pojedini s vanjskim jacuzzijem i pogledom na more. Fokus investitora, tvrtke „Potestas“ prilikom planiranja projekta bio je na apsolutnom zadovoljavanju svih potreba suvremenog gosta pa se na parkiralištu hotela Park nalazi i prva punionica za baterije električnih automobila u gradu Splitu.
Dizajn interijera potpisuje Anita Udvardy koja je uspješno uskladila tradicionalne vrijednosti hotela sa suvremenim standardima u hotelijerstvu i modernom tehnologijom. Povijesna priča i tradicionalne vrijednosti utkane su i u rebranding Parka kojeg potpisuje splitski dizajnerski dvojac Carli+Sosa.

Piše D. T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts