Srpanj 04, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Brojni Siščani koji su se unatoč ponekim kapljicama kiše odazvali pozivu Aktivne Hrvatske

Aktivna Hrvatska_SBP

Koliko smo svi željni aktivnosti nakon mjeseci ograničenja izazvanih pandemijom koronavirusa pokazali su brojni Siščani koji su se unatoč ponekim kapljicama kiše odazvali pozivu Aktivne Hrvatske. Na sam Dan grada Siska do posljednjeg su mjesta ispunili Trg bana Josipa Jelačića i odradili jednosatni trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba u kojem su Karla Kaurić, Lukrecija Dragić, Ivan Antunović i Siščanin Patrik Kramarić. Program je vodila Renata Sopek koja je s timom za kraj treninga odradila 10 popularnih ali i zahtjevnih marinaca. Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvima Hrvatskog olimpijskog odbora te Središnjeg državnog ureda za sport.

Karla Kauric, Renata Sopek, Lukrecija Dragic _ Aktivna Hrvatska_SBP
image-188129

”Izvrstan izazov na treningu me nimalo ne iznenađuje, Sisak je pravi grad sporta. U gradu djeluje 67 klubova, otprilike četiri do pet tisuća aktivnih sportaša koji treniraju na različitim terenima. Imamo zatvoreni i otvoreni bazen, ledenu dvoranu, novu atletsku stazu, a upravo je u izgradnji i nova sportska dvorana. Imamo i profesionalne sportaše, njih 12 sufinanciramo kroz gradske programe, a ostali nam nažalost ”pobjegnu” u zagrebačke klubove. Nastavit ćemo financirati mlade sportaše kako bismo te mlade ljude privukli njihovom rodnom gradu i omogućili im da nastave živjeti ovdje!” – izjavio je Emir Fetibegović iz Zajednice sportskih udruga grada Siska.

Emir Fetibegovic_ Aktivna Hrvatska_SBP
image-188130

Tim Aktivne Hrvatske u Sisak je došao na poziv trenera Patrika Kramarića koji je i aktualni prvak Hrvatske u plivanju na 50m prsno: „Oduševljen sam odazivom i treningom koji smo odradili. Vidi se da je ljudima falilo druženja i zajedničkih treninga. Mi nakon Siska putujemo u Osijek u kojem ćemo nadam se imati isto tako izvrstan odaziv!“ – zaključio je Patrik.

Patrik Kramaric
image-188131

Trening je započeo uvodnim predavanjima dr. Gordane Živanović Posilović iz Hrvatske liječničke komore te dekana Kineziološkog fakulteta iz Zagreba Tomislava Krističevića koji je tom prilikom rekao: „Odaziv u Sisku znak je da smo na dobrom putu s projektom Aktivna Hrvatska. Građani diljem Hrvatske čuju naše poruke o važnosti redovne tjelesne aktivnosti i implementiraju ih u svakodnevnom životu!“

Vježbači su za trening dobili majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja. Decathlon je pripremio posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, Falkensteiner resort Punta Skala, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera te Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.

Idući treninzi Aktivne Hrvatske održat će u Osijeku 4. srpnja, Dubrovniku 16. srpnja te u Falkensteiner resortu Punta Skala u Petrčanima pored Zadra 24. srpnja. Mentalni trening će se pak održati u Zagrebu 5. rujna. TV emisiju Aktivna Hrvatska možete pratiti redovno na Sportskoj TV.

Za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts