Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Brojni poznati i političari pridružuju se naumu spriječavanja eksploatacije nafte na Jadranu

579850

 

Clean Adriatic Sea Alliance  je organizacija međunarodnog udruženja koja je zahvaljujući Oliveru Dragojeviću i Meri Cetinić pokrenula medije i javnost povodom njihovog zahtjeva da se spriječi eksploatacija nafte na Jadranu. Zahvaljujući apelu dva najveća glazbena doajena pridružile su se brojne osobe iz javnog ali i političkog života; Miroslav Škoro, Luka Nižetić, Nina Badrić, Zdenka Kovačićek, glumci Kristijan Ugrina, Goran Grgić, političari  Mato Franković HDZ – ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika, Jurica Miličić HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Hvara te brojni drugi.

 

Naslovnica-albuma-More-Meri-Cetinić-Grupa-More
image-14715

 

Oliver i Meri su povodom ove kampanje odlučili ponovo revitalizirati bezvremenski hit ” More ” koji su zajedno otpjevali, a sve u svrhu očuvanja mora od zagađenja, tim povodom Oliver je izjavio;

” Jadransko more je zatvoreno, gotovo kao jezero i ako bi se bilo što dogodilo, neka katastrofa, mi smo gotovi, zauvijek. Veliki sam ljubitelj mora i to bi me jako pogodilo. Bez mora ja ne postojim. Borit ću se protiv toga, pa i politički angažirati ako treba. ”

 

 

nina
image-14716

Nina Badrić

 Nina Badrić ne na svojoj Facebook stranici poručila;
“Apsolutno sam protiv eksploatacije nafte na Jadranu. Glasno i zajedničkim snagama treba reći NE naftnom zagađenju. Očuvati najveći biser kojeg imamo, je prioritet. ”

 

 

 

 

 

 

20150301hvar.plenkovic.milicic
image-14717

Andrej Plenković i Jurica Miličić

Jurica Miličić  HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Hvara koji preferira glazbu, svira klavijature i harmoniku, a među građanima je omiljen jer često i zapjeva u društvu, izjavio je za dalmacijanews.hr ;

” Ako budem gradonačelnik planiram osnovati Savjet za turizam uz gradski odbor za turizam u kojeg treba uključiti stručnjake, involvirati sve turističke kuće Hvara, privatne iznajmljivače i obrtnike. Kada se skupimo svi na jednom mjestu donijet ćemo Turističku strategiju koja je nužna za razvoj Hvara barem idućih deset godina. ”

Protivi se eksploataciji nafte u Jadranu jer bi, kaže, u slučaju kakve nesreće mogli zaboraviti na turizam idućih 50 godina.

” Moj stav o eksploataciji nafte, kao i stav HDZ-a, je da smo apsolutno protiv svake devastacije Jadrana. Ne daj Bože da dođe do izlijevanja na nekoj bušotini. Došlo bi do ekološke katastrofe u Jadranu. Ne daj Bože da dođe do havarije nekog tankera mi bi mogli zaboraviti na turizam idućih 50 godina, a znamo da je turizam glavna djelatnost u Hvaru, na škoju i cijeloj Dalmaciji. Bez turizma propala bi Dalmacija, pa tako i grad Hvar ”, zaključuje Miličić.

 

 

Piše M.T. Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts