Rujan 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Brojni poznati na otvorenju prvog concept store & gallery u Dubrovniku

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 56

Dubrovnik je napokon u staroj gradskoj jezgridobio prvi concept store and gallery. Poznati hrvatski dizajneri i slikari pronašli su svoje mjesto u Žudioskoj ulici u neposrednoj blizini sinagoge i Straduna. Svečano otvorenje svojom su nazočnošću uveličale mnogobrojne osobe iz javnog i društvenog života kao što su; Đurđa Tedeschi, Duško Šibl, Darija Mikulandra te brojni  drugi koji su se okupili kako bi podržali prvi concept store. Atmosferu je začinio dubrovački violončelist Adrian Ivičević s klasičnom glazbom koja se savršeno uklopila u novootvoreni ambijent predstavljajući most između stoljeća povijesti grada i suvremenih umjetničkih i kreacijskih koncerata.

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 1
image-136501

 

Autentičan prostor sagrađen od dubrovačkog kamena, volte od cigle, te detalji poput brodske škrinje, mornarskog konopa i ručno izrađenog namještaja od prirodnog drva i paleta, interijer je koji budi emocije ugode, sreće i ljepote. Odličan spoj rustikalnog i modernog naglasio je tradiciju koja se krije u svakom kamenu Dubrovnika. Novo ruho ovog čarobnog prostoradivno se je uskladilo sa sofisticiranom ponudom concept storea and gallery.

 

concept store and gallery u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika - Design & Art
image-136502

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 49
image-136503

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 52
image-136504

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 53
image-136505

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 56
image-136506

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 54
image-136507

 

Ivana Omazić, Ivana Barač Katičić, Martina Boimar, Krešimir Stolnik, Olja Ivković, Mamma Mia Art brand sa svojom Vinyl – Wood kolekcijom unikatnih torbi i nakita, Duchess brand, samo su neki od istaknutih hrvatskih dizajnera čiji su radovi u ponudi.

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 46
image-136508

 

Budući da dubrovački concept store and gallery poštuje tradiciju i kulturu, u svojuje široku lepezu uvrstio i autohtone proizvode iz Dubrovnika i okolice, te originalne suvenire poput porculanskih lutki u konavoskim nošnjama, lutke odjevene u tradicionalni ručni rad, kombinacija pletenja i heklanja od prirodnih eko materijala s morskim motivima, kao i ostalih unikatnih suvenira koji se ne mogu naći na drugim mjestima u Dubrovniku.

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 43
image-136509

 

Također, u ponudi su i mirisi za prostore i odjeću u profinjenim bočicama. Inspirirani su mirisima Dalmacije; raslinja, cvijeća, voća, drveća, začina, zraka, mora, palača.

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 13
image-136510

 

Dubrovački kreativci koji su uvelike dali doprinos svojim rukotvorinama dubrovačkog concept storea and gallery su samozatajne ali veoma talentirane, Jelena Klekar, Daniela Nikolić, Ana Kusalo, Ana Zorić, Tamara Sarić i Valentina Kuzman.

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 2
image-136511

 

Prostor je dodatno oplemenjen slikama i grafikama poznatih umjetnika kao što su Pino Trostman, Viktor Šerbu, Krešimir Nikšić.

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 42
image-136512

 

U noći velikih slavlja, mnogobrojnih kulturnih događanja u Dubrovniku i najduže potpune pomrčine Mjeseca u ovom stoljeću, noći koja pripada vladavini odvažnog i velikodušnog horoskopskog znaka Lava golemog srca, kad se na nebu mogao vidjeti iborbeni Mars, punim je sjajem zasjalo novo okupljalište domaćih i svjetskih dizajnera i umjetnika, prvi koncept store u Dubrovniku, postavši nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje mode, ljepote, tradicije i umjetnosti.

 

Top Croatian artists - Concept store - Design and Art Gallery 41
image-136513

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts