Svibanj 31, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Brigitte Bardot za 83. rođendan dobila statuu u Saint-Tropezu

Brigittr Bardot ss

U četvrtak će u St. Tropezu biti svečano otkrivena dva i pol metra visoka stauta francuske glumice Brigitte Bardot, koja danas navršava 83 godine

Brigitte Bardot postala je svojevrstan sinonim Saint-Tropeza nakon što je ondje 1956. njezin tadašnji suprug Roger Vadim snimio film “I Bog stvori ženu”.

Na filmu je debitirala 1952. kada je započeo njezin vrtoglavi uspon u filmskom svijetu.

Nakon Vadimova filma snimljenog u St. Tropezu stvoren je mit i Bardot, koju su žene sve više počele imitirati, proglašena je najljepšom ženom na svijetu. Nakon Vadima bila je udana za redatelje Jean-Luc Godarda  Louisa Mallea.

Glumica se 1958. preselila u taj grad koji postaje međunarodno okupljalište jet-settera.

Od glumačke je karijere odustala 1973. povukavši se u osamu doma u predgrađu Saint-Tropeza te se angažirala na borbi za prava životinja. I danas živi na svojem imanju La Madrague, a povremeno i u unutrašnjosti gdje ima drugu rezidenciju do koje pogledi ne dopiru, La Garrigue.

Brončanu je statuu u središtu grada postavila gradska uprava, no njezinu svečanom otkrivanju glumica, koja živi vrlo povučeno, neće prisustvovati.

Gradskim je ocima uputila pismo u kojemu “zahvaljuje na iznimnoj časti koju joj ukazuju postavljanjem statue koja čini besmrtnom ženu što ju je stvorio Bog u Saint-Tropezu”.

“Svima vam, suznih očiju, od srca zahvaljujem”, napisala je.

Izvor: RTL  Foto Screenshot

About The Author

Related posts