Rujan 20, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Borna Ćorić, Renata Sopek i 200 Zagrepčana pozvalo na aktivnu jesen

Aktivna Hrvatska SBP

Aktivna jesen zalog je zdravije budućnosti. Poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti prepoznalo je više od 200 Zagrepčana koji su na platou Gradec vježbali pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Projekt se održava sedmu godinu, pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a generalni partner je HEP.

 

 

Aktivna Hrvatska SBP
image-172018

 

 

Aktivna Hrvatska SBP
image-172019

 

 

Aktivna Hrvatska SBP
image-172020

 

 

 

Jedan od najboljih svjetskih tenisača Borna Ćorić u sklopu Aktivne Hrvatske šalje snažnu poruku:

 

”Pozdravljam projekt Aktivna Hrvatska kao inicijativu koja nastoji ukazati što većem broju građana Hrvatske na potrebu redovne tjelesne aktivnosti. Posebno apeliram na mlade ljude da uvide važnost vježbanja kao zaloga zdravijeg i sretnijeg života.”

 

 

 

Renata Sopek, Borna Coric, Lukrecija Dragic
image-172021

 

 

 

Pred nama su dani kada većinu vremena provodimo sjedeći na poslu, u školi ili pak na fakultetu. Upravo je u tim trenucima važno redovno se razgibavati. Tako ćemo tijelo držati u balansu i barem ćemo donekle ublažiti sve negativnosti sjedilačkog načina života.

 

 

Aktivna Hrvatska SBP
image-172022

 

 

 

„Predlažemo ustati se svakih sat vremena. Prošećite, istegnite tijelo i pijte dovoljno vode. Važno je i nakon ljeta, tijekom kojeg smo većinom bili aktivniji, ostati u pokretu!“ – izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba Tomislav Krističević.

 

 

 

dekan Tomislav Kristicevic
image-172023

Dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba Tomislav Krističević

Igor Cerensek  Aktivna Hrvatska SBP
image-172024

 

 

Aktivna Hrvatska SBP
image-172025

 

 

 

Predsjednica RH je prepoznala nastojanja Aktivne Hrvatske da svaki građanin dobije stručnu informaciju i rješenja kako se što bolje aktivirati. Već sedam godina projekt obilazi Hrvatsku, a na finalnom treningu u Zagrebu njezin izaslanik Tomislav Madžar je izjavio:

 

„Vježbanje je lijek. Ono je besplatno, možete ga provoditi bilo gdje i bilo kada. Sami možemo vlastitom tijelu podariti određeno vrijeme dnevno provodeći ga u tjelesnoj aktivnosti, vjerujte tijelo će nam to vratiti na najbolji mogući način. Posebno apeliramo na mlade da shvate ozbiljnost neaktivnosti u njihovoj dobi, nešto što nam se sada čini nevažno, za nekoliko će godina biti samo naš veliki problem!“

 

 

 

 

 

 

Hrvatska liječnička komora mjerila je indeks tjelesne mase, a dr. Vedran Šćuric je tom prilikom izjavio:

 

„Debljina je globalno prihvaćena kao važan promjenjiv zdravstveni rizik za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti i jedan od vodećih javnozdravstvenih problema. Rezultati istraživanja u Republici Hrvatskoj su pokazali da oko 50% građana vježba manje od 1 sat tjedno te da 65% muškaraca i 46% žena ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu. Zbog toga su edukativni projekti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnom aktivnosti izuzetno važni. A upravo jedan od takvih projekata je i Aktivna Hrvatska.“

 

 

 

 

 

Trening u Zagrebu vodili su treneri s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Ivan Antunović, Lukrecija Dragić, Tina Živković, Patrik Kramarić i Tian Jagarić. Uvod u trening bilo je predavanje psihologa Igora Čerenšeka iz Mentalnog treninga. Gradonačelnika Grada Zagreba predstavljala je njegova zamjenica dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević. Posebno mjesto među vježbačima imali su i korisnici Zaklade „Hrvatska za djecu“ kojima je partner projekta Dechatlon darovao opremu za vježbanje. Projekt su podržali i hrvatski odbojkaški reprezentativac Ivan Raič i vaterpolist Mladosti Cosmin Radu, prof. Luka Milanović – kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije, prof. Damir Knjaz.

 

 

 

 

 

Piše M.T Foto Lukša Marotti

About The Author

Related posts