Rujan 27, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Borba s ovisnošću i obiteljske drame Maje Avdibegović

Maja Avdibegović Milić Vukašinović Facebook

Maja Avdibegović (35), kći Milića Vukašinovića, bivšeg bubnjara „Bijelog dugmeta“ i frontmana „Vatrenog poljupca“, preksinoć oko ponoći izvršila je samoubojstvo u stanu u sarajevskoj ulici Jezero.

Kako je Avaz saznao od izvora bliskog istrazi, kćer ” doktora za rock’n’roll ” mrtvu je pronašla prijateljica, koja je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju, ali Maji, nažalost, nije bilo spasa. Prema preliminarnim rezultatima istrage i nakon vanjskog pregleda tijela, utvrđeno je da je uzrok smrti, najvjerojatnije, predoziranje lijekovima.

Maja se 1. lipnja ove godine, također, pokušala ubiti, kada je žiletom prerezala vene u kupatilu. Tada je spašena pravovremenom reakcijom ekipe Hitne pomoći iako je poprilično iskrvarila te je prevezena na Psihijatrijsku kliniku, gdje je liječena.

Stanari iz haustora u kojem je stanovala nesretna Maja ispričali su za Avaz da su je posljednji put vidjeli u nedjelju, 22. srpnja, te da je izgledala vedro i optimistično.

” Nije mi ništa sumnjivo bilo, nije se ponašala čudno. Primijetila sam samo da je sva natečena pa sam pomislila da je trudna. Znam da je imala novog momka koji je mlađi od nje. Mislim da je trebala ići na more. Kad sam je pitala je li u drugom stanju, kazala mi je: ‘ Nisam, otičem od lijekova koje uzimam.’ Znam da je govorila istinu jer znam da je bila pod jakom terapijom. Bila je drago dijete i voljela sam je. Imala je težak život. Čula sam da su u njenoj krvi pronašli veliku količinu jakih i različitih lijekova ”, rekla nam je uplakana Majina susjeda.

Kazala nam je još da je Maja voljela svog oca te da joj je teško padalo što je ostala sama s majkom Verom u stanu koja boluje od multiple skleroze. Ipak, najteže joj je padalo to što je odvojena od dvojice sinova, koji se nalaze u SOS Dječijem selu na Mojmilu.

” Kada je prije mjesec prerezala vene, rekla je da je to uradila zbog majke. Bila sam u šoku kada mi je to priznala. Koliko znam, Vera nije željela da bude u Staračkom domu u Nedžarićima. Na kraju je ipak tamo smještena, a Maja je ostala sama u stanu. Djecu su joj odveli, jer su odgovarajuće ustanove procijenile da je tako najbolje. Maja je živjela u neimaštini, a stanu je kaos ”, kazala je gospođa iz susjedstva.

Tragične noći pozvala ju je policija. Tada je saznala što se dogodilo Maji te da su u pomoć bili pozvani i uposlenici KJKP „Rad“ kako bi razvalili vrata Majinog stana koja su bila zaključana. Ova stanarka se prisjetila da je Milić dolazio sa sadašnjom suprugom Suzanom kod Maje u stan nekoliko sati prije nego što će se ubiti.

” Nisu se dugo zadržali, mislim da je došlo do neke kratke svađe. Nisu ni kafu stigli popiti. Maja je bila impulzivna osoba. Nije joj trebalo mnogo da se uznemiri. Ne znam zbog čega su se posvađali. Milić je kasnije otišao sa Suzanom za Beograd ”, govori  sugovornica.

Naime, poznati glazbenik i njegova kćerka, sudeći prema njenim medijskim istupima nakon pokušaja samoubojstva u lipnju, nisu bili u dobrim odnosima. Maja je prije ovoga dva puta dizala ruku na sebe, a za svoje stanje krivila je oca Milića. Maja se dugo godina borila s ovisnosti o narkoticima.

Suzana Vukašinović, sadašnja Milićeva supruga, za srpske medije potvrdila je da su ona i Milić bili u Sarajevu s Majom samo nekoliko sati prije samoubojstva i da u Majinom ponašanju nije primijetila ništa čudno. Suzana je rekla kako su joj ostavili novac da kupi hranu i da promijeni bravu na vratima te da sumnja da je to iskoristila za heroin, od kojeg su je, prema Suzaninim riječima, pokušavali spasiti. Iako susjedi tvrde da su Majina djeca u SOS Dječijem selu, Suzana govori da su dječaci trenutačno na odmoru.

 

 

 

 

Izvor Avaz.ba Foto Facebook

About The Author

Related posts