Veljača 22, 2018

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Bliži se datum premijernog izdanja večere Le Diner en Blanc

Diner en Blanc 2015 MEX City photo Luis Horta 030

Internacionalna gurmanska senzacija, najelegantnija večera u bijelom, događaj koji smo s nestrpljenjem iščekivali prošlog proljeća, uskoro napokon otvara svoja vrata prvim gostima u najvećoj hrvatskoj metropoli. Le Dîner en Blanc svoje će premijerno izdanje imati na 14. rujna na tajnoj zagrebačkoj lokaciji, a elegantna bijela bajka na najljepši će način najaviti jesen i povratak života na zagrebačke ulice nakon opuštajućih ljetnih odmora. Prijave za nezaboravnu večer druženja i prijateljstva ponovno su otvorene pa se tako svi zainteresirani od danas imaju ponovno priliku registrirati na službenoj stranici Le Dîner en Blanc https://zagreb.dinerenblanc.com i dobiti pozivnicu za tajno druženje na večeri u bijelom koja već tri desetljeća očarava cijeli svijet.

Diner en Blanc 2016 Las Vegas Photo Tony Tran Photo-292 (Large)
image-103485

Iako je održavanje najelegantnijeg piknika na svijetu bilo predviđeno za proljeće, zbog loših vremenskih uvjeta datum održavanja odgođen je za rujan. Zagrepčani i posjetitelji Zagreba na jedinstven će način otkriti i slaviti vrijednosti koje Le Diner en Blanc promiče – prijateljstvo, eleganciju, jednakost, druženje, galantnost i tajnovitost, a pritom uživajući u okusima najboljih hrvatskih chefova te vrhunskom zabavnom programu i vatrometu pod zvjezdanim zagrebačkim nebom.

Diner en Blanc 2013 Paris photo Fabrice Malard_B6B2465
image-103486

Podsjećamo, Le Dîner en Blanc prvi se put održao u Parizu 1988. godine kad je François Pasquier, vraćajući se s dugog puta u inozemstvo, dobio ideju da okupi svoje prijatelje na pikniku. Kako je broj uzvanika bio veći nego što je on očekivao, odlučio je održati večeru na javnom mjestu te je zamolio sve koji dolaze da se odjenu od glave do pete u bijelo kako bi lakše prepoznali jedni druge. Gotovo trideset godina kasnije, broj Parižana koji sudjeluju je veći od deset tisuća. Prvi Le Dîner en Blanc koji se održao izvan Pariza je onaj u Montrealu 2009. godine te u New Yorku dvije godine nakon toga. Nakon velikog uspjeha u New Yorku osnovana je organizacija Le Dîner en Blanc International kako bi ovu parišku tradiciju pokrenuli i u ostalim velikim gradovima. Le Dîner en Blanc danas se održava u više od sedamdeset gradova diljem svijeta uključujući London, Sydney, Tokio, Mexico City, Toronto i Los Angeles, s više od sto tisuća posjetitelja godišnje.

Diner en Blanc 2015 Auckland photo IMG_7912 (Large)
image-103487

Za ovu večeru postoji nekoliko pravila kojih se trebate pridržavati. Najvažnije je ono modno koje nalaže da odjevne kombinacije budu isključivo bijele boje. Kreativnost i originalnost su dobrodošle, a jedine prihvaćene boje su srebrna i zlatna za modne dodatke. Osim stola, dvije bijele stolice te bijelog stolnjaka, sa sobom morate ponijeti i košaru za piknik s hranom te čašama i bijelim posuđem. Važno je napomenuti kako su Tshirt majice, topići, sportske cipele i japanke strogo zabranjeni, baš kao i šilter kape, kratke hlače i bermude.

Diner en Blanc 2015 New York photo Joe Cavallini-5
image-103488

Kako bi se u potpunosti mogli posvetiti uživanju, organizatori su za vas pripremili i mogućnost online kupnje košare s delikatesama koje će pripremiti vrhunski chefovi poznatih zagrebačkih restorana Baltazar, Okrugljak, Dubravkin put, Basta i Spoon. Košarice navedenih restorana mogu se odabrati i kupiti na službenoj stranici, a osim hrane, sve one koji nemaju potrebnu opremu oduševit će vijest da je također mogu unajmiti po cijeni od 300 kn. Za vas je pripremljen i vrhunski odabir pića pa ćete tako na službenoj stranici moći odabrati šampanjac Piper-Heidsieck Cuvée Brut, vina Saints Hills Rośe, Roko i Nevina, te vode Jana i Jamnica.

Diner en Blanc 2014 Johannesburg photo HD029
image-103489

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 250 kuna, odnosno 300 kuna ukoliko se odlučite za opciju prijevoza. Organizirani autobusi će u unaprijed određeno vrijeme obilaziti dogovorena stajališta u gradu i prevoziti vas i vaše stvari do tajne lokacije gdje će se piknik održati, a za povratak će se pobrinuti taksiji koji će čekati na improviziranom stajalištu kod lokacije.

Dîner en Blanc 2015 Honolulu Photo 20150620DEBHNL_020
image-103490

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts