Lipanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Blanka Vlašić za Laudato TV: Ovo je Korizma par excellence

blanka_vlasic

U novoj emisiji ‘Izdvojeno’ razgovaralo se o postu i molitvi. Gosti emisije bili su vlč. Ivica Tolla, fra Jozo Zovko i Blanka Vlašić.

 

 

Izdvojeno_Ivica Tolla_SBP
image-185444

 

 

U emisiju se javio i fra Jozo Zovko te rekao kako on ove događaje povezuje s prestankom Gospinih svakodnevnih poruka preko međugorske vidjelice Mirjane Dragičević-Soldo.

 

jozo_zovko
image-185445

 

– Sve gledam s vjerom. Gospa nas nije došla udaljiti od Boga. Ona je došla da nam otkrije Božju blizinu. Ovo je neka vrsta kušnje, a na nama je hoćemo li ju istrpiti. Prošli smo kroz komunizam, pa i kroz Domovinski rat, ali smo dobili i svoju državu. Taj virus pred kojim je pala medicina i farmacija, tvrdeći da nema lijeka, pokazao je da nismo gospodari povijesti i ne držimo sudbinu budućnosti u svojim rukama. Gdje je naša nada? Mi kroz ovu kušnju pandemije učimo to: moja je snaga i pouzdanje u mom Bogu. I to su Gospine poruke – rekao je fra Jozo Zovko.

Iz Splita se javila atletičarka Blanka Vlašić te posvjedočila kako provodi ovo vrijeme.

 

– Sigurno da nikome nije lako. Pokušavam ne čitati vijesti koje me uznemiruju, nego samo one koje su nužne za očuvanje naše sigurnosti. Treniram doma, počela sam sa svakodnevnim virtualnim susretima u riječi sa fra Antom Vučkovićem. Ovo je vrijeme jedna prilika da se obnovimo u duhu, ovo je Korizma par excellence! Treba više moliti, više čitati, da se bolje može čuti Gospodina – kazala nam je Blanka.

 

Osvrnula se i na olimpijske igre od kojih je odustala.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts