Rujan 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

“Bilo jednom… u Hollywoodu” najbolje kino otvaranje u karijeri Quentina Tarantina

OUTH-Poster-B1-Teaser-1-MARGOT-Naslovna

I dok hrvatska publika s nestrpljenjem iščekuje 15. kolovoz kada najnoviji Tarantinov film „Bilo jednom… u Hollywoodu“ stiže u domaća kina, film se prethodnog vikenda otvorio u američkim kino dvoranama te je zaradio impresivnih $40.3 milijuna čime je postao film s najboljim kino otvaranjem u karijeri Quentina Tarantina premašivši njegovog dosadašnjeg rekordera „Nemilosrdne gadove“ ($38 milijuna).

 

Brad Pitt  stars in ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD    Bilo jednom u Hollywoodu  SBP
image-169005

 
„Bilo jednom…u Hollywoodu“ uzburkao je filmsku scenu davno prije snimanja filma, kada su mediji i javnost saznali za fantastični cast koji je Tarantino okupio. Uz Leonarda DiCapria, Brada Pitta i Margot Robbie, u filmu su uloge ostvarili Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis,  Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi. Ovo je ujedno i zadnja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Lukea Perryja.
Glasine o tome kako bi ovaj deveti film slavnog redatelja i scenarista, dobitnika Oscara, Quentina Tarantina mogao biti i njegov zadnji filmski uradak (unatoč prethodnoj najavi o njih 10)  diglo je ljestvicu očekivanja još više, a sudeći po do sada ostvarenim rezultatima – potpuno opravdano.

 

Leonardo Di Caprio Bilo jednom u Hollywoodu  SBP
image-169006

 
U Tarantinovim filmovima glazba je uvijek imala vrlo bitnu ulogu te „Bilo jednom…u Hollywoodu“ nije iznimka jer film uistinu zvuči poput glazbene razglednice s kraja šezdesetih. Proteklog vikenda objavljen je i službeni soundtrack filma koji vjerno dočarava atmosferu tog perioda  zlatnog doba Hollywooda i koji će se nesumnjivo naći pri vrhovima recentnih glazbenih ljestvica.

 

Margot Robbie stars in ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD    Bilo jednom u Hollywoodu  SBP
image-169007

 

 
Koliko je uistinu dobar najnoviji film genijalnog Quentina Tarantina i zbog čega se upravo o ovome ostvarenju već mjesecima piše, čita i priča, domaća publika saznat će za malo više od dva tjedna kada film napokon stiže u naša kina.

 

 

 

“Bilo jednom…u Hollywoodu” vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Hollywooda. Radnja filma prati glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), bivšu zvijezdu jedne western TV serije, i njegovog dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu. To je ujedno i vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda te se Rick i Cliff moraju boriti za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu – Sharon Tate (Margot Robbie)…

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts