Svibanj 31, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Azra Patković prva i jedina djevojka iz BiH koja radi za najprestižniju i najveću modnu agenciju na svjetu- IMG Worldwide

Studio Session_02_-107

Mlada manekenka Azra Patković (18) iz Travnika je ispunila život snovima koji su daleko nadmašili tinejdžersko doba.Kako nam je otkrila, u školu manekena sa svojom prijateljicom je krenula sa svega 13 godina iz radoznalosti i zabave. Svoje prve „modne“ korake napravila je s agencijom Abc Models Mgmt International, koja je 2015. godine dobila međunarodno priznanje za najbolju modnu agenciju u BiH i Istočnoj Europi i koja ima svoja predstavništva u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Beču.

IMG_7043
image-176737

Sredinom kolovoza, na poziv gđe. Stele Zubak J., u Sarajevo su stigli predstavnici najprestižnije modne agencije IMG Paris, gdje su održali kasting. Tom prilikom, Azra
Patković je dobila svoju šansu za nastavak modeling karijere u IMG worldwide, što je uvijek željela. Naša se Azra pridružila modnim ikonama Alessandra Ambrosio, Hailey Bieber, Gigi Hadid, Bella Hadid, Gisele Bundchen, Lily Aldridge, Alek Wek, Barbara Palvin, Halima Aden itd.

Tako mašta postaje stvarnost, jer danas Azra hrabro gazi domaćim i stranim modnim pistama, a njena ljepota i profinjenost očarala je najveće modne magove današnjice. Radila je kampanju za “Nike”, dizajnera Christiana Pellizzaria, kao i kampanju za “Pinko”, talijanski “Deichmann”, “Moncler”, “Lazzari” te surađivala s talijanskim časopisom “Grazia”. S francuskim DJ-om Kungsom odradila je zanimljiv videoshooting koji je emitiran na jednom od većih festivala u Americi.

Gdje je sada Azra i koji su njeni dalji planovi, pročitajte u nastavku.

– Što si imala na umu kada si, sa svega trinaest godina, ušla u svijet modelinga?
Obiteljski prijatelji i ljudi u mojoj okolini, uvijek su smatrali da imam potencijal, te da bih se mogla početi baviti ovim poslom. Iz toga se probudila moja mašta i želja da postanem upravo ono što sam danas. Osjećaj za poziranjem javljao mi se od malena, a prvu priliku da to pokažem u javnosti sam dobila kada sam imala 13 godina, kada sam se priključila modnoj akademiji, ne sluteći kakve me prilike čekaju dalje..

IMG_6922
image-176738

– Imala si priliku učiti o modelingu i radu na ovom polju od najbolje agencije u BiH i Istočnoj Europi. Koji je, po tebi, najbolji savjet koji si dobila od Abc Models agencije? Najbolji savjet koji sam dobila od moje matične agencije je upravo taj da školu uvijek postavim na prvo mjesto i da je to ono što je najvažnije. Naravno, naučili su me i važnosti poštivanja svih pravila i discipline u ovom poslu.

Sjećaš li se svog prvog angažmana i revije? Moja prva revija bila je kada sam imala 13 godina, održavala se u mom gradu pod organizacijom modne akademije. Bilo je to moje prvo nezaboravno iskustvo, popraćeno tremom.

– Koji su najznačajniji događaji, revije, na kojima si sudjelovala tijekom ovih godinu dana? Nešto što je na tebe ostavilo poseban utisak. U mojoj domovini, jedan od najznačajnijih događaja je upravo 42.NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO na kojem sam imala priliku biti zaštitno lice, dok su za vrijeme mog angažmana u inostranstvu najvažniji događaji bili revija poznatog talijanskog brenda GCDS u Milanu i, naslovna strana poznatog magazina WISH u Sydneyu, Australija.

– uživaš li više na pisti ili pred objektivom? I jedno i drugo ima svoju posebnu čar, pa tako da s velikim zadovoljstvom i poziram i sudjelujem na revijama.

– Nedavno si u Australiji uradila zanimljive fotografije. Možeš li nam reći nešto više o tome? S obzirom na to da sam prije par mjeseci potpisala ugovor s najvećom modnom agencijom na svijetu, IMG Models, moje prvo odredište pod njihovim krilima bilo je u Sydneyu. U Sydneyu sam imala priliku surađivati s mnogim brendovima, a na te suradnje sam jako ponosna. Neke od njih su: časopisi Marie Claire i Grazia, Cue, Le Specs, Zimmermann, Suboo, Rachel Gilbert, David Jones, Kookai, te naslovnica za poznati magazin Wish.

azra_ryanconduit_19dfd7485d3147d5ee81f25d4617c4a14d
image-176739

– Postoji li nešto što ti iz Bosne i Hercegovine nedostaje? Naravno, najviše mi nedostaju moja obitelj i prijatelji, samim tim i naš vedar bosanski duh. Moram spomenuti da mi nedostaje i naša bosanska kuhinja.

– U čijim modelima si se najbolje osjećala, a čije bi voljela prošetati? Bilo ih je mnogo. Izdvojila bih Zimmermann i Aigner. Ne postoji neki određeni koji bih
voljela prošetati.

– Tvoja profesija nameće brz tempo života i stalna putovanja. I pored toga, stižeš se posvetiti i svom obrazovanju. Koliko je teško uskladiti studije sa
modelingom? Smatram da je uz dobru organizaciju i volju sve jednostavno. “Sve se može kad se hoće”.

– Možeš li nam otkriti koji su tvoji dalji planovi – privatni, poslovni? Moj poslovni put se nastavlja dalje te sljedeće angažmane i destinacije planiramo u Parizu
i Barceloni, gdje sam potpisala ugovor s najpoznatijom španjolskom modnom agencijom, Uno Models.

– Što bi poručila djevojkama koje žele krenuti tvojim stopama? Svim djevojkama koje se žele baviti bilo kojim poslom, a ne samo modelingom,
poručila bih da budu uporne, ustrajne i odvažne svom cilju i, naravno, da nikada ne odustaju.

Izvor V.B Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts