Srpanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Arbor Vitae Trio nastavlja MAGsezonu u 2020. godini

Arbor Vitae Trio_SBP

Koncertom Arbor Vitae Tria u subotu 1. veljače 2020. godine nastavlja se jubilarna deseta MAGsezonu 2019/2020 u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG).

Na prvom koncertu MAGsezone u 2020. kalendarskoj godini i četvrtom koncertu MAGsezone 2019/2020 nastupit će Arbor Vitae Trio u sastavu:

 • Lorena Milina (violina)
 • Helena Mamić (sopran)
 • Jelena Kovačević (klavir)

Koncert će se održati u Dvorani UMAS na Tvrđavi Gripe s početkom u 12:00 sati.

Na programu će se naći djela stranih skladatelja, ali i brojnih hrvatskih skladatelja kojima Arbor Vitae Trio pridaje posebnu pozornost.

Organizator koncerta je Udruga mladih akademskih glazbenika (MAG), a suorganizator koncerta je Umjetnička akademija u Splitu.

Pokrovitelji MAGsezone su Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija, a ulaz na koncert je slobodan.

www.udrugamag.com

 

 

Arbor Vitae Trio_SBP
image-181813

 

 

 

PROGRAM:

 • Pejačević: Preobražaj, Op. 37
 • pl. Zajc: Na gondoli
 • Vilhar: O ti dušo!
 • Papandopulo: Meditacija za violinu i klavir
 • van Beethoven: Sonata za violinu i klavir br. 1 u D-duru, Op. 12 Allegro con brio
 • Pejačević: Ave Maria
 • Dvořák: Pisen Rusalky o Mesicku, arija Rusalke iz opere “Rusalka”
 • Humperdinck: “Evening Prayer” iz opere “Hansel und Gretel”
 • Bartok: Rumunjski plesovi
 • Boito: L’ altra note in fondo al mare, arija Margeurite iz opere “Mefistofele”
 • Bloch: Baal Schem –II Nigun
 • P. Tosti: Goodbye

 

LORENA MILINA (violina) rođena u Dubrovniku, violinistica je porijeklom s otoka Korčule. Svoje glazbeno obrazovanje započela je s osam godina. Studij violine upisuje 2008. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Borivoja Martinića te prof. Martina Draušnika gdje je s odličnim uspjehom magistrirala 2014. godine. Tijekom cijelog školovanja sudjeluje na raznim projektima, regionalnim i državnim natjecanjima te osvaja brojne nagrade.

Dobitnica je Erasmus stipendije za 2013/2014. godinu za pet mjeseci koje je provela u njemačkom gradu Stuttgart, u klasi prof. Kolje Lessinga. U tom periodu, osim mnogih projekata klasične glazbe, sudjeluje na Jazz projektima na Jazz akademiji u Stuttgartu.

Dobitnica je stipendije francuske vlade za 2016/2017. godinu te je s najvišom ocjenom 2018. godine završila postdiplomski studij „Diplôme de Virtuosité“ u Parizu na prestižnom konzervatoriju „La Schola Cantorum“ u klasi prof. Violete Smailović-Huart. Trenutno je upisana na drugu godinu studija „Diplome de concert“ na spomenutom konzervatoriju.

 

Godinama je bila član popularne glazbene skupine „Silente“ s kojom osvaja najugledniju hrvatsku glazbenu nagradu „Porin“ (u kategoriji Najbolji novi izvođač), apsolutnu nagradu publike i struke na 62. Zagrebačkom festivalu, nagradu publike na 63. Zagrebačkom festivalu i mnoge druge.

Od 2015. godine bavi se pedagoškim radom te radi kao profesor violine u UŠ Luka Sorkočević u Dubrovniku. Njeni đaci osvajaju prve nagrade na državnim natjecanjima u kategorijama violina te komorna glazba.

Trenutno je zaposlena kao viši asistent na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu te upisana na III ciklus studija na spomenutoj akademiji.

 

HELENA MAMIĆ (sopran) rođena je u Canberri, Australija. Diplomirala je na Medicinskom Fakultetu u Splitu. Srednju glazbenu školu smjer solo pjevanje završila u klasi prof. Sanje Madunić, magistrirala solo-pjevanje; operni modul i komornu glazbu specijalizirajući repertoar suvremene klasične glazbe na School of Music pri Australian National University u klasi Dr Paul McMahon. Pohađala je seminare i usavršavanja kod renomiranih vokalnih pedagoga u Europi i Australiji. Dobitnica je nekoliko značajnih državnih i međunarodnih priznanja u Australiji.

Tijekom studija tumačila je nekoliko glavnih i sporednih opernih uloga te solističke dionice u oratorijskim projektima. Godine 2014. bila je stipendistica Christel Larko kao najuspješnija mlada glazbenica na dodiplomskom studiju. Godine 2015. stipendistica je Kornfled Postgraduate Scholarship Foundation i Friends of ANU School of Music Travelling Scholarship.

Godine 2017. dobitnica je nagrade Endowment of Excellence-Transition Award od Australian National University za akademsko postignuće i izvođačku umjetnost.

Godine 2019. dobitnica je Večernjakove Domovnice.

 

 

 

Arbor Vitae Trio_SBP
image-181814

 

 

 

JELENA KOVAČEVIĆ (klavir) rođena u Kotoru, glazbom se bavi od najranijeg djetinjstva te svira klavir od četvrte godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi u Kotoru u klasi prof. Sede Sevardijan i prof. Julije Glibovskaje. Studij klavira započinje 1996. godine na Fakultetu muzičke umetnosti – Univerziteta u Beogradu, u klasi prof. Neven Popović i prof. Branka Penčića kod kojih je i diplomirala 2002. godine. Od 2002. do 2009. godine nastavlja studij na Muzičkoj akademiji u Karlsruhe-u u klasi prof. Michael Uhde i prof. Markus Stange te završava magistarski studij komorne glazbe s najvećom ocjenom.

Tijekom studija angažirana je kao korepetitor u klasi prof. Will Sandersa – profesora instrumenta rog. Stipendist je „Alfred Topfer Stiftung“-a.

Od 2003. godine dirigent je zbora Sv. Jovan Zlatousti u Karlsruhe-u s kojim uspješno nastupa u Njemačkoj i Švicarskoj.

Od 2004. do 2009. godine radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi u Stuttgartu. Sudjelovala je na prestižnim festivalima Pontinou Sermoneti (Italija) i Summer Music Festival u San Franciscu (SAD). Pohađala je brojne master tečajeve klavira kod eminentnih umjetnika kao što su Bruno Canino, Mare Mc Cray, Konstantin Bogino, Itamar Golan, Irina Berkovič, Tori Stodle, Edvardo Hubert i „Faure Quartett“.

Nastupala je kao solistica i komorna glazbenica u Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, SAD-u, Japanu, Srbiji, Crnoj Gori, Poljskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Već dvije godine uspješno surađuje s Kvartetom Sorkočević u Dubrovniku te Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Od 2012. godine radi kao korepetitor i profesor klavira u UŠ Luke Sorkočevića Dubrovnik.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

 

About The Author

Related posts