Srpanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Anu Rucner i Dubravku Mušović – Šeparović oduševili mladi i iznimno talentirani korisnici Zaklade “Hrvatska za djecu”

Ema Boljevcan _foto Filip_ Popović

U najstarijoj i najljepšoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda održan je nesvakidašnji koncert s plemenitim ciljem. Mladi i iznimno talentirani korisnici Zaklade “Hrvatska za djecu”, njih ukupno devetero, imali su jedinstvenu priliku pokazati ono u čemu su najbolji – a to je glazba. Na koncertu su nastupili: Agata Ribić, Petar Miličević, Dan Bantić, Dominik Žarko Jakovljević, Ante Jakovljević, Ema Boljevčan, Marko Boljevčan, Petra Boljevčan i Stjepan Magdić.

Zaklada Hrvatska za djecu, Darko Domitrovic, Dzbravka Musovic Separovic i mladi talenti_foto Filip_ Popović
image-184723

Ovu čuvenu pozornicu ovog su puta dijelili sa svjetski poznatom violončelisticom Anom Rucner, opernom pjevačicom Dubravkom Mušović – Šeparović, pijanistom Darkom Domitrovićem te Tihomirom Hojsakom i Filipom Novoselom, duetom kontrabasa i tambure.

Hojsak i Novosel _foto Filip_ Popović
image-184724

Koncertnom dvoranom širili su se najljepši zvuci ikad skladanih glazbenih komada Brune Bjelinskog, Henri Rabauda, J.S. Bacha, Stanislava Wisnievskog, Ludwiga van Beethovena te mnogih drugih, a sve u izvedbi mladih i talentiranih korisnika Zaklade “Hrvatska za djecu” koji su očarali publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu. Podršku mladim talentima svojim divni notama i skladbama dali su brojni poznati glazbeni izvođači.

“Zaklada već kontinuirano 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Jedna od 25 potpora koje Zaklada odobrava za fizičke osobe odnosno obitelji u potrebi je i potpora za nadarenu djecu. Zaklada sufinancira kupnju instrumenata, podupire njihova putovanja na natjecanja i sl. Ovim koncertom smo željeli predstaviti naše najmlađe ambasadore i izraziti svoj stav: razvoj talenata i vještina ne smije biti ograničen nedostatkom novca. Zaklada to prepoznaje i djeluje kao učinkovita platforma Vlade Republike Hrvatske u svakodnevnom poboljšavanju uvjeta rasta i razvoja djece! – istaknula je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Ana Rucner, Liljana Vinkovic, Dubravka Musovic Separovic, Renata Gubic _foto Filip_ Popović
image-184725

“Izuzetno mi je drago što sam večeras imao priliku nastupiti na ovakvome koncertu. Ovo je moj prvi koncert na kojem sam pozornicu dijelio s velikim i vrhunskim glazbenim imenima i zaista mogu reći kako mi se ispunio dugogodišnji san. Naporan rad svakako se isplati i radi ovakvih koncerata nije mi žao ni što naporno vježam, čak i po dva puta dnevno. Zahvalan sam i Zakladi “Hrvatska za djecu” koja mi je odobrila financijska sredstva kojima je sufinancirala kupnju mog novog klarineta bez kojeg ne bih mogao dalje napredovati.” – zaključio je sedamnaestogodišnji Dan Bantić, učenik glazbene škole Blagoja Berste iz Zagreba, dvostruki regionalni i državni prvak Hrvatske u svojoj kategoriji.

“Kao glazbenica znam koliko je ovaj naš “posao” izazovan i skup. Potrebno je kupiti instrumente, održavati ih, školovati se. No, prije svega u glazbu se treba zaljubiti. Divno je baviti se glazbom. Poseban je doživljaj stopiti se s instrumentom. Stoga pohvaljujem svu talentiranu djecu koja su odlučila raditi na sebi. Pohvaljujem i Zakladu “Hrvatska za djecu” na njihovom humanom činu.” – istaknula je Ana Rucner, violončelistica.

Svojevrsni partner koncerta bio je i Hrvatski glazbeni zavod koji je djeci, gostima i publici širom otvorio svoja vrata, zajedno sa svim djelatnicima i tehničkim osobljem.

Dan Bantic _foto Filip_ Popović
image-184726

Piše M.T Foto Filip Popović

About The Author

Related posts