Kolovoz 07, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Andrea Šušnjara: “Pjevam pjesme koje su obilježile moje djetinjstvo i odrastanje”

10402892_10152528916615369_5198982758424117988_n

Andrea Šušnjara zaštitno je lice jedne od hrvatskih glazbenih pop institucija – grupe Magazin. Mlada dama glazbom se bavi cijeli svoj život dok je javnost poznaje kao dio dueta kojim se hrvatska predstavljala na Eurosongu s pjesmom Lijepa Tena. Danas Andrea živi jednu novu pustolovinu s grupom u kojoj joj je uvijek bila želja pjevati. Iza sebe je ostavila pobjedu nad teškom bolešću kao i komplicirano djetinjstvo u budućnost gleda samo s osmjehom na licu, a za Show Bizz je odgovorila;

 

B2dMq2PCEAA0tR9
image-4037

 

Andrea, krajem svibnja ste službeno postali novi glas i lice Magazina iako ste se već dugo na to pripremali. Možete li našim čitateljima otkriti kako se osjećate sada kada se to napokon obistinilo?

Tako je,ostvarila mi se dugogodišnja želja i jako sam sretna i uzbuđena zbog toga. Iako sam to dugo priželjkivala ne mogu reći da nisam iznenađena jer se sve relativno brzo dogodilo.

Čitav taj proces vaše afirmacije u jednoj od naših najpopularnijih i najdugovječnijih grupa je zbog čitavog spleta okolnosti poprilično nestvaran, da ne kažem filmski. Ispričajte nam više o tome; kako ste počeli, što se sve dešavalo, ..?

Ne bih rekla da je splet okolnosti nestvaran i filmski, ja pjevam cijeli život i sve je nekako išlo svojim tokom. Na hrvatskoj sceni sam se pojavila kada sam imala samo 16 godina i tada mi se sve činilo nestvarno jer sam počela ispunjavati svoje snove. Međutim poslije je sve to bilo nekako normalno, uslijedili su nastupi na festivalima, Dori, Eurosongu i prošli dosta zapaženo tako da je ulazak u grupu Magazin samo nastavak mog glazbenog puta…

 

Anita Dujić Veljača
image-4038

 

I kakvi su dojmovi sad kad si dio benda? Je li se isplatilo toliko čekati?

Dojmovi su odlični, dečki su super, zabavni i s njima nikada nije dosadno. Sretna sam što mogu pjevati pjesme koje su obilježile na neki način moje djetinjstvo i odrastanje… Ne mogu reći da sam čekala na Magazin, ja sam cijelo vrijeme pjevala, nastupala, išla u školu i radila na sebi.

Magazin je imao vokalistice koje su ostavile jak pečat na publici i svaka na svoj način tako određivale profil samog benda. Kako kao njihova izravna nasljednica gledate na to? Prednost ili dobra platforma za napredak?

Da, svaka od dosadašnjih pjevačica Magazina je obilježila jedan period i ostavila svoj pečat u grupi, nadam se da ću i ja. To je sigurno prednost jer se radi o vrhunskim pjevačicama tako da je zapravo čast nastaviti taj niz…

 

1546278_10152889433554459_8208669311612565418_n
image-4039

 

Kako vidite svoju ulogu u povijesti grupe Magazin?

Nadam se da ću ostati ljudima u dobrom sjećanju i da ću im se svidjeti i ja i moje pjesme.

Kako je za vas kao mladu pjevačicu bilo ući u studio s kolegama glazbenicima koji imaju tako bogatu karijeru iza sebe i koji , ako izuzmemo Huljića juniora, žive Magazin u istom sastavu već desetljećima?

Sigurno da sam sretna zbog toga i da sam ponosna što radim s vrhunskim glazbenicima, ali sve mi je to nekako normalno. Osjećam se kao da sam već dugo s njima u bendu. S obitelji Huljić surađujem od samog početka svog glazbenog puta tako da se odlično snalazim.

 

10785018_175036855999997_415041350_n
image-4040

 

Jeli bilo treme kad ste svoj prvi nastup s grupom otpjevali u rodnom gradu na jubilarnom 50. splitskom festivalu, a svi znamo kako najbolja publika na svitu isto tako zna biti i najkritičnija, posebno kad su njeni domaći autori u pitanju?

Da, imala sam 3 nastupa i jako sam zadovoljna, iako iskreno bilo je malo treme prvu večer, ali brzo sam se skulirala! Nisam se puno opterećivala kritikama. U ovom poslu je normalno da dobiješ i dobre, ali i loše kritike. No, generalno gledajući publika me jako dobro prihvatila, a pjesmu su već svi znali napamet, hehe…

I sad kad se sve sleglo, kakvi su dojmovi o čitavom festivalu?

Dojmovi su odlični, komentari su super, bilo je jako zabavno tih nekoliko dana dok je Festival trajao jedva čekam sljedeći.

Andrea, jako ste mladi, a vaš životni put popločen borbom protiv teške bolesti zaista zaslužuje svake pohvale za hrabrost. Možete li mi reći kako vas je to iskustvo oblikovalo kao osobu, a na kraju i kao pjevačicu?

Ne volim da se uz moje ime uvijek veže pitanje o bolesti. To je jedna teška životna borba koju sam rješavala onako kako sam najbolje znala u tom trenutku,ne moram govoriti koliko mi je bilo teško. Mogu samo reći da sam jaka osoba i da se ne predajem tako lako. Bitno je imati volju i želju i puno se smijati!

 

Ana Begić
image-4041

 

Kako biste se opisali kao osobu?

Iskrena, jako emotivna, društvena osoba… tipična riba po horoskopu.

Kao pjevačica Magazina stalno ste na nastupima, probama, snimanjima…Kakva imate očekivanja?

To je ono što sam željela i sad sam to napokon i dobila. Znam da ću dati 100% od sebe. Inače sam perfekcionist tako da ne očekujem ništa manje od toga.

 

B2dE_EcCUAAugqu
image-4042

 

Gdje se vidite kroz pet godina?

Još u grupi Magazin, hehe…

I neizostavno pitanje za sve čitatelje showbizzmagazina.hr – Ima li mjesta za ljubav u obvezama zatrpanom rasporedu Magazinove pjevačice?

Hehe… mjesta za ljubav uvijek ima samo nažalost još nisam pronašla tko će to mjesto upotpuniti. Još čekam onog pravog.

 

piše: I.T  foto: SBP /Vinko Miketek

About The Author

Related posts