Srpanj 15, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Aljoša Jurinić osvaja pozornicu bečkog Musikvereina

aljoša jurinić ss
14. Festival hrvatske glazbe u Beču našu će mladu pijanističku zvijezdu Aljošu Jurinića odvesti u jednu od najprestižnijih svjetskih koncertnih dvorana, u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
Bečki će Musikverein ispuniti svojim prepoznatljivim pristupom djelima Schuberta, Schumanna, Ravela i Liszta, ali i djelom hrvatskog skladatelja Blagoje Berse. Da je briljirao na mnogobrojnim natjecanjima, ušao u finale Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyk Chopin u Varšavi, postao laureat Natjecanja kraljice Elizabete, već je odavno poznato javnosti, a svaku je pohvalu potvrdio mnogobrojnim nastupima na domaćem terenu kojem se uvijek vrlo rado vraća.
Jednako je tako i inozemna publika upoznata s njegovim radom, a broj će se oduševljenih zasigurno povećati kada se Jurinić svojom lakoćom izražavanja predstavi kao jedinstveni i impresivan ambasador hrvatske glazbe u Beču, 16. listopada 2018.
Elegancija mu je prirodno urođena, a iza lepršavosti i mekoće interpretacije stoji mukotrpan rad koji izlaskom na pozornicu biva istog trenutka zaboravljen dok publika može opušteno uživati u poetski nastrojenoj sviračkoj tehnici. Iz nježnog i osjećajnog tona na trenutke proviruje buntovnički duh, šarmantna vrckavost koja ovog glazbenika izdiže iznad konkurencije.
Aljoša Jurinić među najboljim je što hrvatska glazbena umjetnost može predstaviti, mladi pijanist svjetske klase i blistave budućnosti.

Izvor: Lisinski Foto Screenshot

About The Author

Related posts