Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Aleksandra Kovač nominirana za prestižnu filmsku nagradu BAFTA!

Aleksandra Kovač

Aleksandra Kovač, proslavljena srpska umjetnica i skladateljica filmske glazbe, članica žirija popularnog tv showa “X Factor Adria”, koji se svake nedjelje emitira u cijeloj regiji, kao član prestižnog američkog udruženja filmskih skladatelja Hollywood Elite Composers, skladala je glazbu za animirani film “Separate lives” ( “Odvojeni životi” ) redateljice Mayre Hernandez Rios.
Ovaj film, i Aleksandra kao dio autorskog tima, nominirani su za prestižnu nagradu BAFTA Scotland u kategoriji New Talent Award!
Aleksandra je na ovom filmu radila tijekom svoje magistrature na Edinburgh univerzitetu prošle godine, kada je film i premijerno prikazan na Edinburgh Film Festivalu!
“Zahvalna sam i počašćena što sam nominirana s mojim kolegama suradnicima koji su radili na filmu, jer samo autori koji se ističu visokim umjetničkim vrijednostima i tehničkim standardima mogu biti nominirani za ovu prestižnu nagradu koju dodjeljuje Britanska akademija za film i televiziju! Glazbu sam radila u Edinburghu prošle godine, a pored gudačkih i puhačkih instrumenata, i mojih vokala koji su sastavni dio glazbene partiture, koristila sam i sampleve cvrkuta ptica koje sam snimala uživo na terenu i to na Arthurovom vrhu na 450m u Edinburghu!” – izjavila je Aleksandra Kovač.
Glazbu za film producirao je Aleksandrin dugogodišnji glazbeni suradnik Roman Goršek, a ovo je prvi put da je netko iz Srbije nominiran za ovu prestižnu nagradu!

Izvor: xfactoradria.com

About The Author

Related posts