Rujan 26, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

5 mitova o blagdanima

božićni keksi

Blagdani nam, umjesto sreće i veselja, donose popriličnu količinu panike i stresa, što zbog blagdanske shopping histerije, što zbog pospremanja i pripreme jela i kolača.

Takve situacije su jednostavno idealne za razvijanje cijele gomile mitova o tamnoj strani blagdana koje definitivno treba poslati u ropotarnicu povijesti.

Blagdansko debljanje – svi ga se plaše, no zapravo je istina potpuno drugačija – nova istraživanja pokazala da blagdanski stolovi donesu tek malo više od kilograma u prosjeku, stoga stručnjaci kažu da se ne bi trebali jako gristi zbog kasnih obilnih obroka.

Drastično rast stopa samoubojstava – u stvarnosti je samo mit, jer je prosinac mjesec s najmanje samoubojstava u godini. U stvarnosti, kriza, usamljenost i siromaštvo u ovo doba godine dobivaju najviše suosjećanja i pomoći, pa i oni kojima nije lako u životu često uspijevaju makar malo izaći iz svoje sive svakodnevnice.

Liječenje mamurluka – u tijelu ne dolazi do nekih značajnih promjena ako, primjerice, popijete sirovo jaje s još nekim grozotama koje “garantirano liječe”. Stoga, lakše za stolom i opreznije s čašom i ovi će vam blagdani biti sigurno dobri.

Opasnost od požara zbog nepravilnog korištenja lampica koje se stavljaju posvuda, gdje treba i gdje ne treba, a poseban je problem postavljanje lampica na otvorenom ako nisu napravljene baš za to.

Povećani rizik od srčanog udara tijekom blagdana – na žalost nije mit nego istina, no tu treba više kriviti zimu, kad hladno vrijeme povećava rizike više od prejedanja ili stresa.

 

Izvor Metro-portal.hr Foto ShowbizzPress

About The Author

Related posts